Her er historien, efterretningstjenesterne ikke vil have, at du læser

I mange måneder har Berlingske afdækket sagen om en hemmelig agent for Danmark. Mandag ringede efterretningstjenesterne med en advarsel. Nu fortæller en af journalisterne bag historien om forløbet i Berlingskes podcast »Pilestræde«.

Simon Andersen har dækket sagen om Samsam. Danmarks hemmelige agent. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Advarsler og indirekte trusler fra Danmarks efterretningstjenester.

Det er i øjeblikket mosten for journalister som Simon Andersen, der i flere måneder har afdækket en sag om en hemmelig agent for Danmark.

I dag er Simon Andersen programdirektør på Radio LOUD, men tidligere var han nyhedschef på Berlingske, hvor han skrev om Ahmed Samsam, der blev fængslet i Spanien for at have rejst til Syrien for at kæmpe med en jihadistisk gruppe.

Der var bare lige én detalje: Samsam var rejst afsted med støtte fra den danske efterretningstjeneste, for hvem han arbejdede som hemmelig agent.

Det viste afdækningen af sagen i Berlingske. Alligevel ville henholdsvis Politiets og Forsvarets Efterretningstjeneste ikke hjælpe den hemmelige agent, da det spidsede til.

Og Simon Andersens afdækning blev angiveligt for meget for efterretningstjenesterne.

Ifølge Berlingske kontaktede efterretningstjenesterne mandag Berlingske Media med advarslen om, at videregivelse af statshemmeligheder – som for eksempel dem om Ahmed Samsam – kan give en fængselsstraf på op til 12 år. Det gælder også for medier.

Hvad betyder truslen for Simon Andersens dækning?

Og hvad handler sagen om Ahmed Samsam overhovedet om?

Det fortæller Simon Andersen i dagens udgave af »Pilestræde«.

Følg Pilestræde på mobil