Først kom mikrobageriet, så kom gourmetrestauranten. Plads på Nørrebro er blevet lidt af et tilløbsstykke

Gader, der rykker. Restauratører har fået øjnene op for Skjolds Plads på ydre Nørrebro, hvor man nu kan sætte tænderne i et godt stykke brød, spise koreansk og få en vegetar- eller fiskeret ledsaget af et glas naturvin. Pladsen udgør en særlig kontrast til den buldrende Tagensvej, mener Berlingskes arkitekturanmelder, Holger Dahl.

Skjolds Plads på ydre Nørrebro er blevet populær, efter at der er åbnet flere spisesteder, og efter at metroen åbnede. Thomas Lekfeldt

Siden spisestedet Oberra åbnede på Skjolds Plads i september, har det ikke været svært at få kunder i butikken.

»Efter at Politikens anmelder gav os en femstjernet anmeldelse, har vi har haft temmelig travlt. Folk kommer også udefra,« fortæller Cecilie Nohr fra lokalet, hvor de store vinduer giver frit udsyn til rækken af bænke, der tiltrækker københavnere, som forsøger at vride det sidste ud af efterårssolen.