Tom Jensen: »Befolkningen har krav på, at Mette Frederiksen forklarer, hvad hun mener med fuldstændig epidemikontrol«

Statsminister Mette Frederiksen (S) slyngede to nye ord ud under sit besøg på Allerslev Skole i Lejre mandag. Hun sagde, at de ældre elever kan komme tilbage på skolebænken, når vi har en »fuldstændig epidemikontrol«. Berlingskes chefredaktør mener, at det er et »kæmpe problem«, at statsministeren bruger et begreb, befolkningen ikke forstår midt i en sundhedskrise.

 
Indtil videre skal de ældste elever fra 5. klasse og op fortsætte med hjemmeundervisning til og med 28. februar. Det fastslår statsminister Mette Frederiksen. Video: Sune Stavnstrup Sørensen/Ritzau Scanpix. Redigering: Kristina Finne. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsminister Mette Frederiksen (S) var på besøg på Allerslev Skole i Lejre mandag formiddag i forbindelse med, at de yngste folkeskoleelever vender tilbage til skolebænken.

Til spørgsmålet om, hvornår det bliver de ældste elevers tur til at gøre de yngre selskab i skolegården, svarede Mette Frederiksen:

»Når vi har en fuldstændig epidemikontrol.«

Begrebet er nyt, og statsministeren forklarede det ikke nærmere. Det er »et kæmpe problem«, mener Berlingskes ansvarshavende chefredaktør, Tom Jensen.

»Vi har ikke hørt begrebet før. Derfor forstår befolkningen ikke, hvad hun mener. Lige i øjeblikket er alles liv påvirket af nedlukning og restriktioner. Når hun bruger begrebet »en fuldstændig epidemikontrol«, så hensætter hun befolkningen i uvidenhed om, hvornår man kan forvente, at hverdagen bliver mere normal igen. Det er et kæmpe problem, når vi står midt i en sundhedskrise.«

Berlingskes ansvarshavende chefredaktør, Tom Jensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup.

Hvad er udfordringen ved, at hun bruger et begreb, som befolkningen ikke forstår?

»Udfordringen er, at når man har en sundhedskrise, hvor folk er bange for at blive syge, er bange for at folk, de holder af, bliver syge, eller er virkelig påvirket af nedlukningen, så skal man kommunikere klart og åbent til befolkningen. Det er vigtigt, at man forstår, hvad politikerne siger.«

Det dur ikke, at statsministeren bruger et begreb, ingen ved, hvad dækker over. Så ender meldingen til folkeskoleeleverne med at være, at de kan komme tilbage på et tidspunkt, men man vil ikke forklare hvornår, mener Tom Jensen.

Betyder det, at den britiske mutation skal være nedadgående? Betyder det, at andelen af positive skal være endnu lavere? Skal antallet af indlagte være endnu lavere? Eller skal det være det hele på en gang? Det mener Tom Jensen, at befolkningen har krav på, at statsministeren forklarer.

»Vi har været lukket ned så længe, så folk har krav på klar besked. Jeg kan godt forstå, man ikke kan sætte en dato på endnu. Men hvad er fuldstændig epidemikontrol? Det har vi krav på, at hun går ud og forklarer. Hun kan ikke bare slynge to ord ud, som ingen har hørt om før.«

Statsminister Mette Frederiksen siger nu, at de ældste elever først kan komme tilbage i skole, når vi har opnået "...

Slået op af Tom JensenMandag den 8. februar 2021