Hør podcast: Partistiftere med i Cordua & Steno-premiere

Podcasten »Cordua & Steno« kendt fra Radio24syv har fået nyt hjem og flytter til Berlingske.dk.

Podcasten »Cordua & Steno« flytter til Berlingske.dk. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto

Det poltiske debatmagasin med værterne Jarl Cordua og Torben Steno har premiere torsdag kl. 10 - og  det på en dag, hvor Danmark har fået et nyt parti, Fremad. Cordua & Steno får besøg af de to partistiftere, Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund, og du kan følge med på Berlingske eller på Cordua & Stenos Facebook-side kl 10.

Følg med live her - husk at tænde for lyden ved at trykke på lydikonet:

Dagens program

Udover det nye parti vil Cordua  & Steno komme ind på velfærdstaten, der styrer mod dyb krise, en selvretfærdig klimapolitik, der eksporterer problemerne,  og Poul Høi, der vil gøre os klogere på det britiske valg. Også danske styrker i fransk militæroperation er på programmet i første udgave af Cordua & Steno på Berlingske torsdag.

Første time

Cordua & Steno sender for første gang via nettet fra studiet hos Berlingske i Pilestræde 34 i det indre København. Vi taler kort med Berlingskes chefredaktør Tom Jensen om, hvorfor bladhuset overtager Cordua & Steno og andre tidligere 24syv-programmer?

»Velfærdsstaten styrer mod dyb krise«.  Det mener vismand, velfærdsforsker og direktør i VIVE Torben Tranæs, der forudser, at enten skal alle danskere betale mere i skat, eller også vil den økonomiske ulighed vokse markant, medmindre der findes et godt svar på, hvordan vi som samfund bremser det massivt opadgående pres på velfærdsudgifterne. Tranæs er gæst i studet.

Vi skal også vende ugens begivenheder på Christiansborg.  Og så skal vi måske uddele den første fidusbamse i Berlingske regi. I lyttere kan komme med forslag ved at skrive til os på vores FB-side Cordua og Steno.

Anden time

Novo Nordisk-fonden formand Lars Rebien Sørensen stiller sig nu skeptisk overfor regeringens planer om 70 pct. reduktion af CO2-udligning inden 2030: ”Det nytter ikke noget, at vi sidder heroppe og klapper os selv på skuldrene og siger: Vi gjorde det. Vi reducerede vores CO2-udslip i Danmark. Og så har resten af verden overtaget vores forurening og sviner det hele til, fordi vi sådan set bare er interesseret i vores egen selvretfærdighed og selvrealisering” Vi debatterer Rebiens analyse med de radikales klimaordfører MF Ida Auken og miljøvismand professor Lars Gårn Hansen, Det miljøøkonomiske råd.

Endelig er det britiske valg blevet udskrevet! Nu må Boris Johnson da være glad? Meningsmålingerne var med ham længe. Og hvad nu med Brexit-partiet? Vi får en analyse af Berlingskes Poul Høi, der med på telefon fra York, som ligger i Nordengland. Her ligger en række byer som er labour-højborge og i 2016 stemte for Brexit. De ser ud til at blive afgørende for parlamentsvalget udfald.

Danmark deltager nu i den militære Operation Barkhane, der skal bekæmpe terrorister blandt andet i det nordafrikanske land Mali. Hvorfor skal vi det og hvilke andre ”uheldige” politiske interesser risikerer Danmark at støtte i den anledning? Bliver Danmark nu spændt for franske interessers vogn, og hvad er i øvrigt exit-strategien?  Vi spørger postdoc Signe Marie Cold-Ravnkilde fra Dansk Institut for Internationale Studier.