Trustpilot sætter prisen: Så mange milliarder er vi værd

Berlingskes businessredaktion guider dig til dagens vigtigste nyheder, der handler om økonomi og virksomheder.

Trustpilots stifter og topchef, Peter Mühlmann, har stået i spidsen for selskabet siden begyndelsen i 2007. Nu skal han bringe Trustpilot gennem en børsnotering. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix

God eftermiddag og velkommen til ugens første Business update.

Vi skal i dag forbi rigmanden Lars Seier Christensen, som skyder penge i et nyt selskab, og vi skal have seneste nyt om børsnoteringen af Trustpilot. Vi indleder dog overblikket med detailkæden Normal, som fortsætter den vilde ekspansionsfest:

Anders Holch Povlsens bu­tiks­ko­met går ind i nyt land

Butikskæden Normal, som Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen er hovedaktionær i, er gået ind i et nyt marked.

Kæden har netop åbnet butikker i Finland, som dermed bliver kædens sjette marked. Det skriver Børsen.

Normal har siden stiftelsen i 2013 ekspanderet kraftigt og er i dag til stede i Danmark, Norge, Sverige, Frankrig, Holland og altså nu også i Finland.

I 2019/20-regnskabet steg omsætningen med 22 procent til 2,3 milliarder kroner, mens overskuddet før skat næsten blev tredoblet og landede på 190 millioner kroner. Medregner man alle udenlandske aktiviteter, stiger omsætningen til 2,88 milliarder kroner

Lars Seier bliver investor i selskab bag muligt coronamiddel

Den danske rigmand Lars Seier Christensen bliver ny investor i iværksættervirksomheden UV Medico fra Galten, som vil dræbe coronavirus med UV-lys. Virksomheden har den tidligere udenrigsminister og leder af Liberal Alliance, Anders Samuelsen, som administrerende direktør.

Det skriver Finans.

De to kender hinanden fra Liberal Alliance, hvor Lars Seier Christensen i mange år var en økonomisk støtte. Det er endnu uvist, hvor mange penge Lars Seier Christensen har investeret i UV Medico. Han har skabt sin formue på Saxo Bank. I 2015 forlod Lars Seier Christensen livsværket og vekslede sine aktier i banken til mere end 2,5 milliarder kroner i kontanter.

Rigmanden har i en årrække puttet millioner i en lang række selskaber fra burgere over gourmetrestauranter, Rungsted Ishockey og Parken Sport & Entertainment. Han er desuden på vej ind i kryptovaluta.

Trustpilot sætter prisen: Vi er 8,8 milliarder kroner værd

Den danske virksomhed Trustpilot er på vej på børsen i London, og her går selskabet angiveligt efter en værdiansættelse på 1,4 milliarder dollar inklusive gæld – svarende til knap 8,8 milliarder kroner.

Det skriver Bloomberg News.

Trustpilot, der er en hjemmeside, hvor forbrugere kan give anmeldelser og tildele stjerner til blandt andet webbutikker, har allerede indgået aftaler om tegning for 240 millioner dollar med fonde som Blackrock, FOL Investments International, Caledonia, Capital Research, Adelphi Capital og Janus Henderson.

Der vil desuden blive udbudt aktier for 50 millioner dollar ved børsnoteringen, hvor de eksisterende aktionærer sælger et uspecificeret antal aktier.

Fem skarpe bud på erhvervshistorier fra Berlingske

 

1: Aktier er tilbage i forårshumør – men Danmark kan ikke følge med

De europæiske aktiemarkeder har mandag rystet de røde tal fra sidste uge af sig. I Danmark har eliteindekset, C25, dog svært ved at holde sig i positivt territorium.

Læs historien af Berlingskes journalist Sara Sjølin her.

2: Joe Bidens coronahjælpepakke kan være første skridt mod en større velfærdsstat i USA

Pengene vil drysse som manna fra himlen over amerikansk økonomi i de kommende uger og måneder. Dette vil bidrage til et historisk løft i den økonomiske aktivitet og har derfor skabt frygt for en mulig overophedning senere på året. Der er dog også en anden dimension til pakken. Det er en massiv udvidelse af de offentlige velfærdsprogrammer, der i første omgang er midlertidig, men som Demokraterne håber kan blive permanente.

Det skriver Berlingske økonomiske redaktør, Ulrik Bie, mere om her.

3: Danmark anerkender ikke Hvideruslands præsident. Alligevel investerer Nordea i landets statsobligationer

Danske investeringsforeninger har i stor stil solgt ud af obligationer udstedt i Hviderusland, efter det dramatiske opgør i landet i sommer. Nordea fastholder dog sine investeringer.

Læs historien af Eva Jung og Emil Rottbøll her.

4: Jeanne efterlyser fornyelse: »Vi er bagud med kvinder i ledelse og på antallet af fødsler, og vi vil gerne have mere af begge dele«

35-årige Jeanne Mia Lønstrup er Senior Innovation Lead i Maersk Drilling og en del af dette års til Talent 100 på Berlingske. Hun er en af de kvinder, der stormer frem i dansk erhvervsliv i en tid, hvor vi stadig diskuterer ligestilling på arbejdsmarkedet.

Berlingske har stillet otte unge kvindelige talenter tre spørgsmål om, hvordan de oplever kvindernes internationale kampdag. Læs de otte interview her.

5: Banker går i krig mod stramme regler: »Man er ude på den forkerte side af grænsen for, hvad der er rimeligt«

Politikerne går over grænsen, hvis de beslutter sig for at følge en ekspertgruppes anbefalinger til, hvordan man i fremtiden nemmere kan straffe bankledelser, mener Finans Danmark. Kritikken kommer få uger efter, at Robert Mærsk Uggla, der er topchef hos Danske Banks storaktionær, langede ud efter bankreglerne i hårde vendinger. Der er behov for at stramme op, lyder det fra erhvervsministeren.

Det skriver Berlingskes Søren Martin Olsen mere om her.