Risikoen for at komme hjem til indbrud efter ferien er faldet. Seks gode råd til at undgå ubudne gæster

Det er ikke så risikabelt at forlade huset og rejse på ferie som for få år siden. Antallet af indbrud i danske hjem og fritidsboliger falder kraftigt. Det viser nye tal fra Forsikring & Pension.

Enhver boligejers mareridt: Indbrud i huset, mens man er på ferie. Dette indbrud er dog ikke sket i en privatbolig, men derimod i den københavnske Michelin-restaurant Formel B, der i februar fik stjålet vin for over en million kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Formel B/Ritzau Scanpix

Risikoen for at komme hjem til indbrud i sit hus efter ferien er faldet kraftigt. I 2019 var der i gennemsnit lidt over 67 indbrud om dagen i hjem eller fritidsboliger. Det er under halvt så mange som i 2009.

Det skriver Finans på baggrund af nye tal fra Forsikring & Pension.

Det faldende antal indbrud skyldes blandt andet mere forebyggende arbejde i de områder, der er særlig hårdt ramt. Men også bedre sikring af husene er medvirkende til faldet.

For nogle år siden lancerede TrygFonden og Realdania »Bo trygt«-kampagnen, hvis mål er at få det årlige antal indbrud bragt ned til omkring 10.000, blandt andet ved hjælp af appen Nabohjælp.

Selv om antallet af indbrud falder herhjemme, er der dog stadig langt flere indbrud i Danmark end i Norge, Sverige og Tyskland, når man opgør antallet af indbrud i forhold til antal indbyggere.