Presset norsk hotelkonge sælger ud for milliardbeløb

Her er de vigtigste businessnyheder, du bør kende til, før du for alvor tager hul på dagen. Vi læser erhvervsnyhederne og kontrollerer aktiekurserne, før du står op, så du fra morgenstunden kun behøver at læse én artikel for at være opdateret.

Det er ikke længe siden at Petter Stordalen og hans hotelkæde Nordic Choice Hotels åbnede nyt hotel i København 'Villa Copenhagen'. Tietgensgade 35-39, 1704 København V. Nu må han sælge ud i Sverige for milliardbeløb. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Go' morgen derude!

Det er blevet torsdag og tid til at se på de store nyheder inden for økonomi og virksomheder, som vi her guider dig igennem. På den tur skal vi blandt andet forbi »Den Nordsjællandske Riviera«, som har en knap så hård sommer som frygtet.

Men vi begynder i USA, hvor investorerne venter på fem regnskaber i spænding:

Investorer holder vejret: Fem regnskaber kan kortslutte den amerikanske aktieoptur

Det amerikanske aktiemarked har været på en bemærkelsesværdig rutsjebanetur i år. Efter en god start på året sendte coronavirussen aktiemarkedet på en brat nedtur i februar, men allerede i slutningen af marts vendte stemningen, og godt hjulpet på vej af gigantiske hjælpepakker og pengepolitiske lempelser er det brede S&P 500-indeks siden da steget med 45 procent.

Nu kan regnskaberne fra en håndfuld teknologigiganter blive afgørende for, om aktieopturen fortsætter i de kommende uger.

»Det kan påvirke hele markedsstemningen på den korte bane, hvis de her IT-mastodonter skuffer,« siger Lars Skovgaard Andersen, investeringsstrateg i Danske Bank, til Berlingske.

IT-mastodonterne, som Lars Skovgaard Andersen henviser til, er aktier som Facebook, Apple, Amazon, Microsoft og Alphabet, der står bag Google. Læs mere her.

Få Business-overblikket – hver dag


Du er i gang med at læse morgenposten fra Berlingske Business. Her får du dagligt det fulde overblik over de vigtigste erhvervsnyheder fra ind- og udland, så du kun behøver læse én artikel for at være opdateret.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, kan du få overblikket direkte i din indbakke – hver morgen.


Jeg giver hermed tilladelse til, at Berlingske hver morgen inden klokken 09.00 sender mig det fulde politiske overblik med dagens vigtigste historier analyser og debatter i dansk politik. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 13 år, og at Berlingske Media A/S må opsamle og behandle de anførte personoplysninger til det ovennævnte formål. Oplysningerne kan i visse tilfælde blive delt med tredjepart. I vores privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke. www.berlingskemedia.dk/cookie-og-privatlivspolitik

Danske Bank i Norge får kritik for sit hvidvaskarbejde

Danske Bank har gjort for lidt for at efterleve den strammere hvidvasklov, som blev indført i 2018.

Sådan lyder det fra det norske finanstilsyn i en rapport, hvor tilsynet har udpeget flere kritisable forhold hos Danske Bank i Norge. Det skriver det norske medie E24.

Tilsynsrapporten bygger på en række besøg i Danske Banks norske afdeling i september sidste år.

»Finanstilsynet finder det kritisabelt, at filialen (...) ikke tidligere har iværksat analyser og planer for at sikre, at filialen efterlever norsk hvidvasklov,« står der i tilsynsrapporten ifølge E24. Læs mere her.

Det tegnede sig til en sørgelig sommer for turismen, men langs »Den Nordsjællandske Riviera« har man omfavnet de danske turister

I foråret frygtede turismeindustrien for sit eksistensgrundlag, efter at coronakrisen ramte – nu er stort set hele Nordsjælland booket op af danske turister, der holder ferie i Danmark.

Berlingske er taget til den nordsjællandske kyst, hvor effekterne af årets danske turisme i hjemlandet viser sig i udsolgte sommerhuse, fyldte campingpladser og befolkede havnebyer. Læs mere her.

Kontanter er forduftet under coronakrisen

De seneste dage har cafeer og restauranter talt for at skrotte kontanter, da det ikke længere kan betale sig at tage imod sedlerne, fordi danskerne i langt højere grad betaler med kort.

Og det er en udvikling, der har taget endnu et kraftigt dyk, siden den nye coronavirus kom ind over landets grænser og førte til nedlukningen af det danske samfund. Det skriver Finans.

Allerede i årets første måneder blev der hævet færre kontanter end sidste år, men i april lå det samlede tal for kontanthævninger 41 pct. under niveauet fra sidste år, og i juli endte tallet 32 pct. lavere, viser tal fra Danske Bank.

»Danskernes kontantforbrug er faldet rigtig meget under corona. Der har generelt været en nedadgående trend de seneste år, men der har været et stort dyk under corona,« siger Louise Aggerstrøm Hansen, privatøkonom i Danske Bank til Finans.

Presset norsk hotelkonge sælger ud for milliardbeløb

Den farverige norske hotelkonge Petter Stordalen er presset, og sælger nu ejendommen, der huser hotellet Clarion Hotel Amaranten i Stockholm. Prisen løber op i 1,5 milliard svenske kroner – svarende til lige over en milliard danske.

Det skriver det svenske finansmedie Realtid.

Det er ellers ikke længe siden, at Berlingske mødte Petter Stordalen i København til åbningen af hans spektakulære luksushotel Villa Copenhagen, der skulle blive et nyt kapitel for ham og hans hotelkæde Nordic Choice Hotels.

Men nu må han se et af hans hoteller i Sverige blive købt af ejendomsinvestoren NREP. Petter Stordalen fortsætter dog med at drive hotellet.

»Ejendommen var egentlig ikke til salg, men det er vanskeligt at sige nej til en aftale, hvis køberen er seriøs, kapitalstærk og har en klar udviklingsplan for bygningen. Dette er godt for Nordic Choice Hotels, det er godt for befolkningen i Kungsholm, og det vil være godt for hotellets gæster, fordi hotellet allerede bliver opgraderet i 2021,« siger Petter Stordalen til Realtid.

Det sker på markederne

Indeks og udvikling i procent.

Aktier USA lukkekurser onsdag

Dow Jones +0,62 pct.

S&P 500 +0,57 pct.

Nasdaq +0,24 pct.

Aktier Asien onsdag kl. 06.30

Japan Nikkei -0,58 pct.

Hongkong Hang Seng +0,37 pct.

Kina CSI  -1,19 pct.