Optimistisk Nicolai Wammen: Feriemilliarder vil skabe 5.000 arbejdspladser

Finansminister Nicolai Wammen (S) forventer, at udbetalingen af de resterende feriepenge vil skabe 5.000 arbejdspladser. Det oplyste finansministeren på et pressemøde onsdag eftermiddag, hvor regeringen også præsenterede likviditetstiltag for 73 milliarder kroner.

 
Den store udbetaling af feriepenge var i efteråret med til at give dansk økonomi en solid saltvandsindsprøjtning. Det forventer finansminister Nicolai Wammen (S) også, at den nye udbetalingsrunde vil gøre. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Sarah Sander. Fold sammen
Læs mere

Det var en optimistisk Nicolai Wammen, der onsdag eftermiddag holdt pressemøde i Finansministeriets Rentekammersal.

»Vi er nået til et punkt, hvor vi kan begynde at se frem mod lysere tider. Det gælder også for dansk økonomi,« sagde finansminister Nicolai Wammen.

Foruden finansministeren deltog skatteminister Morten Bødskov, erhvervsminister Simon Kollerup og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i pressemødet, hvor der blev orienteret om den økonomiske situation set i lyset af den igangværende genåbning af Danmark.

Flere feriepenge på vej

På pressemødet fremhævede de fire ministre, at danskerne nu har fået mulighed for at bestille de resterende indefrosne feriepenge på hjemmesiden borger.dk.

I efteråret valgte mange danskere at benytte sig af muligheden for at få udbetalt tre ud af fem ugers indefrosne feriepenge.

Den store udbetaling af feriepenge var i efteråret med til at give dansk økonomi en solid saltvandsindsprøjtning. Det forventer Nicolai Wammen også, at den nye udbetalingsrunde vil gøre, lod finansministeren forstå på pressemødet.

Mere præcist vurderer regeringen, at den nye udbetalingsrunde vil sende 22 milliarder kroner ud til danskerne, hvilket ventes at løfte beskæftigelsen med cirka 5.000 personer i år.

Regeringen foreslår nye likviditetstiltag

På pressemødet præsenterede regeringen også likviditetstiltag for et samlet beløb på 73 milliarder kroner.

Konkret foreslår regeringen at oprette nye rentefrie låneordninger for virksomhedernes betaling af A-skat, am-bidrag og moms.

»Vi står i en situation, hvor virksomhederne fortsat er hårdt presset af coronarestriktionerne. Vi skal holde hånden under danske arbejdspladser, og med rentefrie låneordninger for A-skatten og am-bidrag målretter vi hjælpen til de virksomheder, som har behov for det. I hele det her forløb, har det været regeringens ambition at holde hånden under dansk erhvervsliv og danske arbejdspladser. Det er det fortsat,« siger skatteminister Morten Bødskov i en pressemeddelelse.

Den nye A-skattelåneordning vil gælde for alle virksomheder for den ordinære betaling af A-skat og am-bidrag i april 2021 og den udskudte betaling i maj 2021. Lånene skal betales tilbage 1. februar 2023 og 1. maj 2023.

Den nye momslåneordning vil gælde for mellemstore virksomheder for moms for 1. kvartal 2021, der skal afregnes 1. juni 2021. Lånet skal betales tilbage 1. november 2022.