Nu kommer regeringens hjælpepakke til små virksomheder

Nu er der hjælp på vej til landets små og mellemstore virksomheder, hvoraf mange er hårdt presset af coronakrisen. Hjælpen har en likviditetseffekt på 40 milliarder kroner. Regeringen har yderligere initiativer på vej, siger skatteminister Morten Bødskov (S).

»De nye forslag giver danske virksomheder en nødvendig buffer på likviditeten,« sagde skatteminister Morten Bødskov (S) i en pressemeddelelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Nu kommer regeringens hjælpepakke til små og mellemstore virksomheder, der i lighed med resten af erhvervslivet er hårdt presset af coronakrisen. Det fortæller skatteordfører Dennis Flydtkjær (DF), som netop er blevet orienteret om regeringens håndsrækning til SMV-segmentet.

Hjælpen består blandt andet af en udskydelse af betalingen af B-skat, fortæller Dennis Flydtkjær.

»I forvejen har virksomhederne fået udskudt betaling af A-skat og arbejdsmarkedsbidrag, men ikke B-skat. Det kommer nu for små selvstændige som frisører, fodterapeuter eller taxachauffører, som løbende betaler B-skat, fordi deres indtægt svinger meget. De får nu udskudt B-skatten,« siger Dennis Flydtkjær.

Han fortæller, at også momsbetalingen bliver udskudt til gavn for små og mellemstore virksomheder.

»De små virksomheder, som har halvårsafregning af moms, og de mellemstore, som har kvartalsafregning af moms får nu udskudt momsafregningen,« siger Dennis Flydtkjær.

Pusterum til SMVer

I praksis betyder det ifølge Dennis Flydtkjær, at de mindste virksomheder først skal afregne moms i marts 2021, da septemberfristen skubbes et halvt år. Og for de mellemstore virksomheder betyder det, at de næste gang skal afregne til september.

»Vi giver dem et pusterum nu, og så må vi holde øje med situationen hen over de næste mange måneder,« siger Dennis Flydtkjær.

Ifølge gruppeformand i Dansk Folkeparti Peter Skaarup vil håndsrækningen samlet give en likviditetseffekt på 40 milliarder kroner.

Af en pressemeddelelse fra Skatteministeriet fremgår det, at udskydelsen af momsbetalingen for små og mellemstore virksomheder ventes at forbedre likviditeten for små virksomheder med cirka 15 mia. kr. og cirka 20 mia. kr. for mellemstore virksomheder.

Forslaget om at udskyde fristen for betaling af B-skat gavner ifølge Skatteministeriet især selvstændigt erhvervsdrivende og ventes at øge likviditeten med fem mia. kr.

»De nye forslag giver danske virksomheder en nødvendig buffer på likviditeten. Det her er et vigtigt skridt. Men vi arbejder samtidig på yderligere initiativer, der holder hånden under vores selvstændige,« siger skatteminister Morten Bødskov (S) i pressemeddelelsen.

Regeringen fortsætter dermed arbejdet med at inddæmme de negative økonomiske konsekvenser af coronasmitten. Søndag blev der indgået en trepartsaftale mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter om lønkompensation.

Nødpakken til SMVerne kommer i form af et ændringsforslag til det hastelovforslag, som regeringen fremsatte fredag for at øge virksomhedernes likviditet. Det ventes fremsat tirsdag. Samlet ventes initiativerne at styrke virksomhedernes likviditet med ekstra 165 mia. kr.