Nu er der på ny gang i salget hos landets bilforhandlere – især én bestemt biltype hitter blandt danskerne

Der har været travlt hos landets bilforhandlere hen over sommeren, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det er især hybridbiler, som har fået tag i danskerne.

Der igen kommet godt gang i bilsalget, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Mens der i foråret var langt mellem kunderne hos landets bilforhandlere, var der godt gang i salget af nye biler i juli.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

I juli blev der nyregistreret 20.100 biler, hvilket er 29 procent flere end i juni, når man tager højde for sæsonudsving. Fremgangen var drevet af øget salg til virksomheder såvel som husholdninger.

Sidstnævnte har især udvist stor interesse for biler, der både kan køre på el og benzin. Faktisk er salget af hybridbiler »eksploderet«, skriver Danmarks Statistik.

»Andelen af benzinhybrider af husholdningernes nye biler er eksploderet de seneste måneder og udgjorde mere end hver femte bil i juli – mere end en tidobling i forhold til niveauet i 2019,« skriver Danmarks Statistik.

Mens der altså har været fuld knald på salget af hybridbiler, har salget af elbiler dog udviklet sig noget mere trægt og udgjorde i juli tre procent af husholdningernes bilkøb.

Bildrømme har været sat på pause

Med den seneste fremgang er bilsalget nu tilbage på samme niveau som før, coronakrisen for alvor ramte Danmark i marts. Dette skyldes dog i høj grad en »ketchupeffekt«, vurderer Anders Christian Overvad, der er økonom hos Arbejdernes Landsbank.

»En del bildrømme har været sat på pause, og det har husholdninger bestemt gjort op for i juli. Der er med andre ord tale om en ketchupeffekt, som vi blandt andet har set det i detailsalget, hvor bilkøb, der blev sat på pause i marts, april og maj, nu indhentes,« skriver Anders Christian Overvad i en kommentar til de nye tal.

I de kommende måneder forventer Anders Christian Overvad, at bilsalget vil stabilisere sig og bide sig fast på et lavere niveau.

»Når vi kommer gennem coronakrisens lettere obskure handelsbevægelser, forventer vi, at bilsalget stabiliserer sig på et lavere niveau end inden krisen. Kort og godt vil efterspørgslen skulle vænne sig til en ny økonomisk virkelighed efter et markant økonomisk tilbageslag, hvor mange titusinder er sendt i ledighed,« skriver økonomen.