Dansker trækker sig som kandidat til international toppost

Ulrik Vestergaard Knudsen har valgt at trække sig som kandidat til posten som generalsekretær i OECD. Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse tirsdag eftermiddag.

Ulrik Vestergaard Knudsen er i dag vicegeneralsekretær i OECD. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Den erfarne diplomat Ulrik Vestergaard Knudsen har valgt at trække sig som kandidat til posten som generalsekretær i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling, OECD.

Det oplyser Udenrigsministeriet i en kortfattet pressemeddelelse tirsdag eftermiddag.

I meddelelsen takker Ulrik Vestergaard Knudsen, der i dag er vicegeneralsekretær i OECD, den danske regering for at have bakket om hans kandidatur.

»Det har været et privilegium og en ære at deltage i udvælgelsesprocessen. Jeg vil ikke alene takke min egen regering, men også medlemsstaterne for deres tillid og støtte til at fremme mit kandidatur til de sidste runder – ikke mindst i betragtning af den imponerende konkurrence,« udtaler Ulrik Vestergaard Knudsen i pressemeddelelsen:

»Fremtiden for OECD ser meget lys og lovende ud, når man ser på kvaliteten af de tilbageværende kandidater. Jeg ser frem til at hjælpe den næste generalsekretær i ledelsesovergangen – og til med stolthed fortsat at tjene OECD som vicegeneralsekretær«.

Blev annonceret som kandidat i oktober

Ulrik Vestergaard Knudsen blev annonceret som kandidat til posten som generalsekretær i OECD i oktober sidste år.

»Et stærkt OECD er vigtigere end nogensinde. OECD har brug for en erfaren leder, der kender organisationen og dens medlemmer – problemerne, perspektiverne og potentialet. Ulrik V. Knudsen er den leder,« sagde udenrigsminister Jeppe Kofod (S) på det tidspunkt.

14. januar oplyste Jeppe Kofod så på Twitter, at Ulrik Vestergaard Knudsen var gået videre til anden runde i OECDs udvægelsproces.

Men nu har Ulrik Vestergaard Knudsen altså valgt at trække sig som kandidat, og derfor skal afløseren for den nuværende generalsekretær, mexicaneren Angel Gurría, findes blandt en mindre grupper af tilbageværende kandidater.

Senest i marts ventes en ny generalsekretær udpeget, fremgår det af OECDs hjemmeside.

OECD – organisationen for økonomisk samarbejde og udvikling – blev i sin nuværende form grundlagt i 1961. I dag er 37 lande med i organisationen, der foruden en lang række europæiske lande, herunder Danmark, også tæller Canada og USA.

Fra starten af 1960erne og frem til 1969 var den tidligere danske finansminister Thorkil Kristensen generalsekretær i OECD.