Claus Meyer taber millioner på sin store satsning i New York

Her er de vigtigste ting, du skal vide, før du starter din dag. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du kun behøver at læse én artikel fra morgenstunden for at været helt opdateret.

Kronprinsessen, statsministeren og mesterkokken besøger The Great Northern Foodhall på Grand Central Station i New York. Fold sammen
Læs mere
Foto: Troels Graugaard

Godmorgen,

Dagens nyhedsoverblik ser nærmere på det hackerangreb, som har ramt verden og koster Mærsk millioner time for time.

Først skal vi dog tage et kig på, hvordan det går med Claus Meyer i USA.

1
USA-satsning er dyr for Claus Meyer

2016 var året, hvor kokken og iværksætteren Claus Meyer for alvor forsøgte at få sit gennembrud i USA. Meyer har åbnet fire restauranter i New York, og satsningen har været dyr, viser det friske 2016-regnskab, skriver Børsen.

Claus Meyers holdingselskab tabte 9 millioner kroner før skat i 2016.

»Koncernens amerikanske aktiviteter er fortsat under opbygning og udvidelse og vil fortsat kræve investeringer,« fremgår det af regnskabet.

Anmelderne har ellers været begejstrede for Meyers indtog i New York. Restauranten Agern har modtaget en michelinstjerne, og Great Northern Food Hall, der ligger i den store Grand Central Terminal-banegaard, har fået pæne anmeldelser i New York Times.

I øvrigt har Claus Meyer Brooklyn-restauranterne Aska og Norman, som han ejer sammen med den svenske kok Frederik Berselius.

2
Mærsk lammet af hackerangreb: Booking for 40 mio. i timen i fare

Et hackerangreb, der har lagt store dele­ af A.P. Møller - Mærsk ned, er uden lige i den danske virksomheds historie. De næste dage vil afgøre, hvor dyrt det bliver, og om kunderne vil begynde at bede konkurrenter om at fragte deres varer.

Flere af Mærsks havneterminaler står helt stille.

For Maersk Line, verdens største containerrederi, er problemet især, at kunderne ikke kan booke plads på rederiets skibe. Det danske rederi modtager på en time normalt 3.300 bookinger­ på containere, hvilket svarer til en omsætning på ca. 40 mio. kroner i timen – ­eller en mia. kroner om dagen.

Læs meget mere om Mærsks problemer her.

Business anbefaler:

3
Hackerangreb: Det bliver kun værre i fremtiden

Vi skal lige dvæle lidt mere ved det hackerangreb, der har ramt Mærsk og en lang række andre virksomheder verden over. For sandsynligvis har vi kun set begyndelsen, skriver Berlingske Business' teknologiskribent, Thomas Breinstrup.

Metoden bag det angreb, som ramte tirsdag, har været brugt i mindst 16 år. Og hackerne bliver kun mere og mere effektive. Som vi så tirsdag er virussen nu i stand til at sprede sig til computere, som ellers allerede burde være vaccineret mod angrebet.

Skrækscenariet, som er reelt, er et lammende hackerangreb mod infrastrukturen, altså elforsyning, mobilnet m.m. Det har Estland prøvet i 2007, Georgien i 2009 og Ukraine i 2015. Så bliver der meget mørkt og meget, meget stille.

4
Dansk firma skal stoppe forurening i Sydkorea og London

Den danske cleantech clean-tech virksomhed Amminex har i denne uge skrevet under på en række kontrakter, som kan have afgørende betydning for selskabets succes i de kommende år. Det skriver Børsen.

Vi starter i mandags i Seoul, hovedstaden i Sydkorea. Her underskrev Amminex en aftale om at levere et kvælstofreducerende rensesystem til 20.000 lastbiler og busser.

Dagen efter blev en lignende aftale indgået i London. Sammen med fire andre selskaber skal Amminex levere rensesystemer til 5.000 busser i den britiske hovedstad.

Inden denne uge var virksomhedens største ordre en aftale om at montere rensesystemerne i 300 sjællandske bybusser.

Det sker i dag

  • Kl. 8: Den svenske modekoncern H&M kommer med halvårsregnskab.
  • Den amerikanske præsident Donald Trump mødes i dag med den sydkoreanske præsident Moon Jae-in i det Det Hvide Hus.
  • Kl. 22:15: Spotstøjkoncernen Nike kommer med årsregnskab for 2016/17.

Det sker på markederne

De asiatiske aktiemarkeder ligger med stigende aktieindeks på samtlige børser i regionen torsdag morgen.

  • Nikkei 225 i Japan: +0,6 pct.

  • Hongkongs Hang Seng: +0,9 pct.

  • Indiens BSE Sensex: +0,7 pct.

  • Sydkoreas Kospi: +0,6 pct.