Bitcoin rammer nyt lavpunkt: »Vanviddet fra 2017 er ved at vende«

Bitcoin når laveste niveau siden september 2017. Analytiker siger, kryptovaluaten kan falde til 1.500 dollar

Bitcoin fortsætter nedutren, som har varet det meste af 2018. Fold sammen
Læs mere
Foto: JACK GUEZ

Nedturen fortsætter for bitcoin.

Den digitale valuta er faldet små otte pct. indefor det seneste døgn og handles nu for under 3.400 dollar. På samme dag for et år siden var prisen over 17.000 dollar.

Man skal helt tilbage til september 2017 for at finde seneste tidspunkt, hvor kryptovalutaen kunne købes til den nuværende kurs.

Bitcoins kurs er faldet løbende gennem det meste af 2018. I januar blev valutaen stadig handlet til over 16.000 dollar.

Foto: Bloomberg.

Berlingske har tidligere peget på tre grunde til bitcoins fald. Blandt andet fremhævede chefanalytiker hos Markets.com, Neil Wilson, at uenigheder mellem udviklerne af søstervalutaen bitcoin cash også har påvirket bitcoins værdi.

»Som forventet har bitcoin-faldet fået momentum, og det burde fortsætte ned til cirka 3.000 dollar, hvor der igen vil være støtte,« sagde Neil Wilson til Berlingske.

Det samme lægger finansmediet Bloombergs analytiker Mike McGlone til grund for det fortsatte fald. Han går imidlertid længere endnu, og tror ikke meget kan forhindre i at falde helt til 1.500 dollar.

»Vi er i en klassisk psykologisk fase, hvor markedet er ved at vende vanviddet fra 2017,« siger McGlone med henvisning til bitcoin eksplosive vækst i efteråret 2017.

Bitcoin er langt fra den eneste kryptovaluta, som falder i værdi i øjeblikket. Flere af de største digitale valutaer, herunder ethereum og XRP, er også faldet markant.

Og bitcoin kan ikke se sig fri af den samlede udvikling på markedet, skriver Craig Erlam, seniormarkedsanalytiker hos handelshuset Oanda i London, i et notat til kunder.

»Jeg tror, kursfaldet afspejler en generel mangel på appetit på kryptokurver lige nu. Markedet har set sårbart ud i noget tid, og det bliver bare endnu en undskyldning for at sælge,« skriver Craig Erlam.

Da bitcoins kurs først faldt under 6.000 dollar, styrtdykkede den. Det skyldtes ifølge CNBC.com, at investorer havde lagt såkaldte »stop loss«-mekanismer ind, som betyder, at de sælger ud, når prisen falder under et bestemt leje.

Nu forventer Craig Erlam, at den næste store test kommer omkring 3.000 dollar. Hvis værdien falder under det niveau, tror han altså, at der kan ske endnu et aggressivt kursfald.