ATPs afkast når historiske højder i første kvartal

Pensionsgiganten ATP fik et afkast på 20 mia. kr. i de første tre måneder af 2019, hvilket er et historisk højt afkast.

»Vi har opnået et ualmindelig godt resultat i første kvartal af 2019 og leveret et meget højt afkast, hvilket er særdeles tilfredsstillende. Når det er sagt, har vi generelt udsigt til lavere investeringsafkast i de kommende år, og vi ser samtidig stigende udsving fra kvartal til kvartal«, siger Bo Foged, der er konstitueret direktør i ATP, i en kommentar til regnskabet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dennis Lehmann

Det oplyser giganten i forbindelse med regnskabet for første kvartal, der er offentliggjort tirsdag morgen.

Samlet gav investeringsporteføljen et afkast på 21,7 pct. i forhold til bonuspotentialet. Det var især stats- og realkreditobligationer, danske samt udenlandske børsnoterede aktier, der bidrog til det høje afkast med henholdsvis 7,4 mia. kr., 3,7 mia. kr. og 4,9 mia. kr.

»Vi har opnået et ualmindelig godt resultat i første kvartal af 2019 og leveret et meget højt afkast, hvilket er særdeles tilfredsstillende. Når det er sagt, har vi generelt udsigt til lavere investeringsafkast i de kommende år, og vi ser samtidig stigende udsving fra kvartal til kvartal«, siger Bo Foged, der er konstitueret direktør i ATP, i en kommentar til regnskabet.

Der har været positive afkast af investeringsporteføljen i 17 ud af de seneste 20 kvartaler.

Overskuddet i første kvartal landede på 17,1 mia. kr. mod et underskud på 1,1 mia. kr. i den tilsvarende periode sidste år.

NY OPGAVE TIL ATP

ATP, der står for arbejdsmarkedets tillægspension, som danskere i job indbetaler til, får ny opgave med administration af Obligatorisk Pensionsordning. Folketinget vedtog i marts en obligatorisk pensionsordning for personer på overførselsindkomst, og den træder i kraft i 2020. Ordningen vil som udgangspunkt omfatte mere end en mio. borgere, der skal spare op, mens de er på overførselsindkomst, oplyser ATP.

»Det er en vigtig opgave, som vi er stolte af, at vi er blevet valgt til at løse. ATP er sat i verden for at sikre økonomisk grundtryghed i Danmark, og Obligatorisk Pensionsordning handler præcis om det«, siger Bo Foged.

/ritzau/FINANS