Tidligere minister: Hvorfor formulerer Folketingets flertal ikke omgående et mistillidsvotum til statsministeren og regeringen?

Fødevareminister Mogens Jensen (S) har brudt loven ved at påbyde minkavlere at slå deres mink ihjel, før lovgivningen var på plads. Det skriver tidligere integrationsminister Birthe Rønn Hornbech i et blogindlæg, hvor hun sætter spørgsmålstegn ved, hvorfor Folketinget ikke omgående stiller et mistillidsvotum til statsministeren og regeringen.

Tidligere integrationsminister Birthe Rønn Hornbech retter i et blogindlæg skarp kritik mod fødevareminister Mogens Jensen (S) og den øvrige regering. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Snorksover hele Folketinget?

Sådan spørger Birthe Rønn Hornbech, tidligere integrationsminister og forhenværende medlem af Folketinget for Venstre, i et blogindlæg på jyllands-posten.dk.

Spørgsmålet stilles, efter at fødevareminister Mogens Jensen (S) søndag erkendte, at meldingen om, at alle danske minkbesætninger skal aflives, kom, før lovgivningen var på plads.

»Regeringen har vurderet, at der i denne alvorlige situation skal handles hurtigt. Regeringen har derfor meldt ud, at alle mink i landet skal aflives af hensyn til folkesundheden. Regeringen har besluttet, at det hastede, situationens alvor taget i betragtning. Derfor har man vurderet, at man ikke kunne afvente ny lovgivning, inden man meldte dette ud,« skrev Mogens Jensen til TV 2.

Det svar får Birthe Rønn Hornbech til at konkludere, at Mogens Jensen bryder loven.

Men ikke nok med det, fremhæver Birthe Rønn Hornbech, så fortæller fødevareministeren selv, »at regeringen med åbne øjne efter en foretaget vurdering, der altså involverer statsministeren, har foretaget lovbruddet med forsæt, med vilje, med åbne øjne«.

»Minkavlere har uden lovhjemmel fået påbud fra regeringen om at afstå retten til at besidde mink og drive minkavl, selv om regeringen var vidende om, at der manglede lovhjemmel og uden på tidspunktet for påbuddet overhovedet at have forsøgt at få en lov igennem Folketinget,« skriver Birthe Rønn Hornbech.

Den tidligere integrationsminister afslutter blogindlægget med at spørge, hvorfor regeringens optræden i minksagen ikke omgående får Folketingets flertal til at formulere et mistillidsvotum til statsministeren og regeringen.

Over for TV 2 News siger Mogens Jensen tirsdag formiddag, at han ikke var klar over, at der ikke var hjemmel i loven til, at regeringen kunne beordre, at alle mink skulle slås ihjel.