SSI: Så mange vacciner bliver leveret de kommende uger

Statens Serum Institut har lagt en detaljeret plan ud for, hvor mange af Pfizer/BioNTechs og Modernas vacciner Danmark forventer at modtage frem til uge 8.

Danmark har indtil nu modtaget i alt 95.550 doser af den første godkendte vaccine fra Pfizer/BioNTech. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mikkel Møller Jørgensen/Ritzau Scanpix (arkiv)

Nu har Statens Serum Institut (SSI) meldt ud, hvor mange vacciner Danmarks forventes at modtage indenfor de kommende uger.

I forgårs godkendte EU-Kommissionen en covid-19-vaccine fra det amerikanske medicinalfirma Moderna. Det skete efter, at Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) tidligere på dagen havde indstillet til EU-Kommissionen om at godkende vaccinen.

Danmark har indtil nu modtaget i alt 95.550 doser af den første godkendte vaccine fra Pfizer/BioNTech, og herunder følger SSIs oplysninger om, hvor mange af de to godkendte vacciner, der kommer til Danmark til og med uge 8. Tallene stammer fra en pressemeddelelse fra SSI.

SSI understreger dog, at tallene er foreløbige og derfor skal tages med forbehold.

»Tingene kan ændre sig, ligesom vi heller ikke kender de præcise leveringsdatoer endnu«, siger SSIs vicedirektør Ole Jensen i pressemeddelelsen.

I alt giver det altså 478.650 vaccinedoser inden uge 8. Man skal have to doser, før vaccinen dækker så godt som muligt.

Der har de seneste dage været debat om, hvorvidt pædagoger skulle foran i køen til vacciner, men det har Søren Brostrøm afvist forleden, ligesom Mette Frederiksen i dag ved en partilederdebat afviste at lave om på prioriteringen af vaccinerne.

»Vi har lagt en plan, hvor vi først vaccinerer dem, der er i størst risiko for alvorlig sygdom og død (hvis de bliver smittet, red.),« sagde Mette Frederiksen (S) og fortsatte:

»Vi vil kraftigt anbefale, at vi bliver ved den strategi.«