Herlufsholms bestyrelse begår endnu en bommert

Den afgående bestyrelse for Herlufsholm Skole og Gods udnævner bestyrelsesformand, der ikke lever op til skolens egen fundats.

Arkivfoto: Den nye formand falder for aldersgrænsen for bestyrelsesmedlemmer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Camilla Schiøler
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I bestræbelserne på at få gjort op med en usund kultur på Herlufsholm Kostskole gik hele bestyrelsen af i weekenden for at overlade ansvaret til en helt ny.

Mandag kunne den afgående formand Torben von Lowzow sætte navn på den nye bestyrelsesformand, som skal samle en ny bestyrelse.

Det er den 71-årige tidligere højesteretsdommer Jon Stokholm, der er ny formand for bestyrelsen.

Men den afgående formand har tilsyneladende ikke styr på reglerne, skriver Sjællandske Medier, herunder SN.dk.

For i fundatsen for Herlufsholm Skole og Gods, der beskriver, hvordan bestyrelsen sammensættes, står det sort på hvidt, at der er en øvre aldersgrænse på 70 år for bestyrelsens medlemmer, skriver SN.dk.

Aldersbegrænsningen blev ført ind i fundatsen ved den seneste ændring i 2012. Her står der i § 3: »Der indføres en fast øvre aldersgrænse på 70 år for bestyrelsens medlemmer«.

Dermed er et brud på styrelsesreglerne i skolens fundats, at nyudnævnte et bestyrelsesmedlem, der er 71 år gammel.

»Meget tyder på, at den nye bestyrelsesformand er kompetent og har de rigtige værdier, særligt tillægger jeg det værdi, at han har så stor respekt for og kendskab til lovgivningen på området,« siger advokat (H) Jackie Phillip, direktør på Board Institute Bestyrelsesuddannelse.

»Men dette synliggør det fundamentale problem med den netop afgåede bestyrelse – at de ikke kender deres egne vedtægter – for så havde de vidst, at der var et problem,« fortsætter han over for Sjællandske Medier.

»Det er skandale på skandale i den bestyrelse,« siger advokat Jackie Phillip.

Det nemlig ikke første gang, at den afgående bestyrelse kludrer i det.

I maj måtte bestyrelsen droppe at lade advokat Jon Lauritzen stå for advokatundersøgelsen af Herlufsholm, da en partneradvokat i firmaet er gift med et medlem af Herlufsholms bestyrelse.