Genåbning skaber rift om skiferierne – selskab har solgt halvdelen af alle rejser

Coronakrisen har fået mange danskere til at udskyde sidste vinters skiferie. I takt med at vaccinationerne begynder at åbne flere rejsedestinationer, er der nu kommet rift om skiferierne.

Danskerne har måttet kigge langt efter bjergtoppe og liftkort – nu er der rift om skiferierne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ruben Sprich/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Coronakrisen har betydet, at mange danskere sidste år måtte undvære glühwein, skiløjper og brædder under støvlerne.

Og er du en af de danskere, der derfor trænger til at komme op i højderne med skistave i hænderne, skal du nok ikke vente for længe med at bestille din rejse. Mange danskere har nemlig udskudt sidste års bookede skirejser, og det skaber rift om de tilbageværende til denne sæson.

Det fortæller en af Danmarks største arrangører af skirejser, Højmark Rejser, i en pressemeddelelse.

»Da det ikke var muligt at komme afsted på ski i vinter, blev mange skirejser flyttet til den kommende skisæson. Det rygtedes, at flere rejser således var taget, og det satte gang i bookingerne meget tidligere end normalt, hvilket var stik mod forventningerne. Fra uge 11 og frem til uge 20 så vi derfor en væsentlig højere aktivitet, end vi ellers ville se i en normal sæson før corona,« siger marketingchef hos Højmark Rejser, Jesper Merrild, i pressemeddelelsen.

Højmark Rejser sender hvert år omkring 50.000 gæster afsted på skiferie i Europa. Og faktisk har rejseselskabet allerede nu solgt halvdelen af alle rejser fra jul og frem til påske.

Der kan være mange årsager til riften om rejserne. Ifølge cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm har flere danskere sparet stort op under coronapandemien. Samtidig er forbrugertilliden tilbage på niveau med før pandemien, og kombineret med en opsparet rejselyst giver det rift om skiferierne i den kommende sæson.

»Under pandemien har de fleste brugt færre penge på oplevelser og rejser. Sammen med udbetaling af feriepenge, som få har haft mulighed for at bruge, har det betydet, at danskernes i forvejen store opsparinger er vokset yderligere. Samtidig har mange placeret deres opspring på et kraftigt stigende aktiemarked, hvilket nu giver ekstra meget luft i budgettet, som mange vil udnytte til at få stillet deres opsparede forbrugsbehov inden for netop oplevelser og rejser – og herunder skiferier,« siger Jens Nyholm.

Selvom coronapandemien er ved at være fortid, skal man stadig være opmærksom på, at landene kan have forskellige rejseregler. Det kan derfor være en god idé at holde sig opdateret på eventuelle restriktioner hos de forskellige landes ambassader, inden man rejser.