Coronakrise truer fremtiden for populær togrute

De populære Eurostar-tog oplever massiv nedgang under coronapandemien. Nu beder togruten om hjælp fra den britiske regering.

De hurtige togs overlevelse er truet af krisen. Der er ikke mange afgange tilbage, fordi efterspørgslen er faldet gevaldigt i takt med karantæneregler og andre tiltag, der skal dæmme op for coronasmitten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sem Van Der Wal/AFP/Ritzau Scanpix

Der var kommet godt gang i togafgangene, da coronapandemien ramte. Før da kunne rejsende i de hurtige Eurostar-tog benytte sig af 25 daglige afgange mellem London og Paris samt 13 mellem London og Bruxelles samt Amsterdam.

Under coronakrisen er antallet af afgange faldet drastisk. Togene opererer nu med en enkelt afgang om dagen, og efterspørgslen på en tur med de tidligere så populære togruter er faldet med 95 procent, siger Eurostars direktør, Jacques Dumas, til International Railway Journal.

Faldet i afgange og efterspørgsel får nu Jacques Dumas og direktøren for HS1, der står for infrastrukturen for Eurostar-linjerne, Dyan Crowther, til at bede den britiske regering om hjælp til at undgå den krise, der lurer.

Konkurrent til flyrejser

Her henviser Eurostar blandt andet til, at de britiske lufthavne får hjælp til at klare sig gennem krisen, men at Eurostar står alene i kampen mod krisens indvirkninger.

Eurostar havde inden coronakrisen succes med blandt andet at sende rejsende i højhastighedstog fra London til Bruxelles på en time og 50 minutter. Mellem London og Paris tager turen i omegnen af to timer 15 minutter. Dermed var togruten blevet en stærk konkurrent til luftfarten.

Eurostar havde 25-års jubilæum sidste år og kunne fejre passagertal, der steg med syv procent fra 2017 til 2018, så antallet kom op på 11 millioner rejsende.