Hun gjorde Herlev til et hit

Nekrolog. Sangeren Lise Reinau er død, 87 år.

Lise Reinau blev ikke mindst populær via en række danske fortolkninger af kendte jazznumre. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAN JØRGENSEN

I en tid da danskerne flyttede til forstæderne, og Danmarks Radios P3 fyldte transistorradioerne med et blandet repertoire af pop, jazz og underholdningsmusik i bred forstand, var Lise Reinau stemmen, der kunne ledsage såvel opvask som fester med naboerne.

Ikke mindst det jazzede nummer »Herlev« om forstadslivets glæder blev en af hendes signatursange.

Men Lise Reinaus mørke, bløde stemme og de bossa nova-prægede jazzmelodier, som ægtemanden, guitaristen Poul Reinau (død 2005), forstod at skabe de rette, lækre arrangementer til, blev det musikalske akkompagnement til en tid, da velstanden og optimismen voksede.

Hun havde en kontor- og handelsuddannelse, da hun i 1954 blev gift med Poul Reinau og blev medlem af hans ensemble. Det førte til mange arrangementer herhjemme og i udlandet, og parret stod i perioder for aftenunderholdningen på både den kommercielle Radio Mercur og i DR.

Pause fra musikken

Lise Reinau, født Annelise Engelbrecht Hansen, sang både på dansk og engelsk. Hun bredte sig ubesværet over flere musikalske genrer, men med sin sofistikerede stemme var det især som en af tidens fineste jazz-vokalister, hun gjorde sig bemærket.

Efter succesen holdt hun en årrække pause og arbejdede i en børneinstitution. I 1990erne vendte hun delvist tilbage til musikken, og via nu afdøde Master Fatmans radioprogrammer fik et nyt publikum ørerne op for hendes stemme.