Styrelse vil udstede nyt fiskeforbud i Københavns havn

Det kan være slut med at fange torsk i hovedstadens havn, såfremt et forslag fra Fødevarestyrelsen vedtages. Fiskene er for forurenede til, at de bør spises, lyder forklaringen bag.

Fødevarestyrelsen vil føje torsk til listen over fisk, som er omfattet af fiskeforbud i Københavns havn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er muligvis dårlige nyheder i vente til de mange københavnere, der kaster fiskelinen i vandet i byens havn. For her kan endnu et fiskeforbud være på vej.

Fødevarestyrelsen har netop publiceret et udkast til et fiskeforbud i Københavns havn, som vil gælde for alle lystfiskere.

Der sker, fordi der på grund af forurening er fundet mere kviksølv i havnens torsk, end der bør være.

Derfor foreslår Fødevarestyrelsen nu at føje torsk til listen over fisk, som er omfattet af fiskeforbud. Denne tæller i forvejen skrubber, sild, aborre og ål og blev senest revideret i 2009.

Forslaget vil alene berøre private lystfiskere, eftersom der ikke drives erhvervsfiskeri i Københavns havn. Fødevarestyrelsen vurderer derfor ikke, at forbuddet vil få økonomiske eller administrative konsekvenser for erhvervslivet, skriver styrelsen.

Ifølge lystfiskermagasinet Fisk & Fri kan det dog få betydning for de mange fiskegrejbutikker, såfremt torskefiskeri i havnen forbydes.

»Stoppes fiskeriet efter især torsk her, vil det helt sikkert få negativ betydning for de københavnske grejbutikker, hvor grejet til fiskeri i netop havnen udgør en stor del af omsætningen,« skriver magasinet på sin hjemmeside.

Forslaget er nu sendt i høring. Vedtages det, vil det gælde fra 1. juli i år.