S-togene står stille i dele af hovedstaden frem til søndag aften

Indtil søndag aften klokken 19 er der indsat togbusser på flere strækninger i hovedstadsområdet.

Banedanmark er ved at implementere et nyt signalsystem i København – derfor er der i stedet togbusser på flere S-togsstrækninger i hovedstadsområdet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix (Arkivfoto)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skal du frem og tilbage i store dele af hovedstaden, er det ikke sikkert, det kan blive med S-toget.

Fra lørdag nat og frem til søndag aften er der indsat togbusser på flere S-togslinjer, og derfor skal man kigge efter en togbus eller andre alternativer end S-toget, hvis man vil rejse på strækningen mellem Svanemøllen, Valby og Åmarken gennem Københavns Hovedbanegård.

Det skyldes, at Banedanmark er ved at implementere et nyt, digitalt signalsystem i København ved at udskifte nedslidte signalanlæg.

Togbusserne er sat ind fra lørdag klokken 1.30 til søndag aften klokken 19. Kun afbrudt af fem timer mellem klokken 2 og 7 søndag.

Bor man for eksempel ved Østerport Station, betyder det, at man ikke kan komme med S-toget til Københavns Hovedbanegård eller til Valby og Sydhavnen.

Det betyder også, at de, der bor nord for Svanemøllen, eller syd for Valby og Åmarken, kun kan komme med de berørte S-togslinjer noget af vejen.

Foto: Foto: DSB.

Vil man gerne undgå at sidde i togbus, kan man i stedet tage med almindelig bus, regional- eller Intercity-tog eller metro, som ikke er berørte af Banedanmarks arbejde.

Skal du afsted i de sene nattetimer søndag, er der flere ændringer at være opmærksom på.

I omkring fem timer er der indsat togbusser på endnu flere strækninger fra blandt andet Hillerød og Klampenborg til Nordhavn, Valby, Åmarken og Ny Ellebjerg.

Foto: Foto: DSB.

På grund af covid-19 kører togbusserne kun med 70 procent af den godkendte kapacitet for at sikre, at der kan holdes afstand mellem passagererne, skriver DSB. Der er ikke krav om pladsbillet. Du kan se, hvor togbusserne holder på de enkelte stationer, på DSBs hjemmeside.