Omdiskuteret hovedstadsbyggeri er igen sat på standby

Problemerne vælter fortsat ned over det omdiskuterede ungdomsboligbyggeri på Østerbro – og nu mangler også en altafgørende brik.

Det er planen, at der skal gøres plads til 24 studerende i det seks etager høje træhus, når engang det står færdigt på denne byggegrund. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Lindgren
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er fortsat lange udsigter til, at et seks etager højt ungdomsboligprojekt på Østerbro får lov at se dagens lys.

Projektet, der skal ligge på Østerbrogade 190, har været særdeles omdiskuteret de seneste seks år, men for kort tid blev det første spadestik taget og gravearbejdet igangsat.

Nu er hele byggeriet dog sat på pause, skriver ØsterbroLIV.

Meldingen fra Cree Danmark, som er byggevirksomheden bag byggeriet, er, at jorden på byggegrunden ikke er, som først forudset. Lerlagene i jorden er forskellige, og det giver ekstra udfordringer for den løsning, som virksomheden hidtil havde lavet.

Ifølge ØsterbroLIV har der tidligere været en benzintank placeret på samme adresse, og den har medvirket til at forurene jorden på stedet. En deltalje, som direktør for Cree Danmark, Flemming Spanning, understreger at tidligere jordrensninger af grunden har været med til at ændre.

Selvom jorden under byggeriet ikke viser sig fra sin bedste side, er det ikke det eneste problem, som projektet er løbet ind i.

Der mangler nemlig en afgørende spiller på holdet, hvis byggeriet skal lykkes; Én investor mere.

Sagen er den, at en tidligere investor har trukket sig fra projektet, og det har skabt endnu en stopklods for det videre arbejde med boligerne. Derfor arbejder virksomheden nu på at finde en ny økonomisk støtte, vel vidende at byggebranchen opleve en opbremsning for tiden.

»De økonomiske forudsætninger er forandret,« siger Frederik Spanning til ØsterbroLIV.

Det var førhen udsigter til, at den høje bygning, der skal opføres i træ, skulle stå færdig i 2023, og ifølge Cree Danmark-direktøren er det fortsat realistisk.