Nyt »banebrydende« børnehospital i København opkaldes efter kronprinsesse Mary

Hospitalet, der efter planen står færdigt i 2025, har længe haft arbejdstitlen »BørneRiget«. Senere i år lægger Kronprinsessen grundstenen.

Kronprinsesse Marys 50-års fødselsdag lørdag er blevet fejret med blandt andet tre officielle navngivninger i hendes navn. En af dem er på nyt børnehospital ved Rigshospitalet. På billedet ses Kronprinsessen på besøg i Zoologisk Have i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fejringen af kronprinsesses Marys 50-års fødselsdag lørdag bliver markeret mange andre steder end blot i Kongehuset.

Det nye børnehospital, der lige nu er i fuld gang med at blive bygget på Rigshospitalets matrikel, og som indtil nu har haft arbejdstitlen »BørneRiget«, opkaldes nu efter Kronprinsessens i anledningen af den runde fødselsdag.

Det skriver Rigshospitalet i en pressemeddelelse denne uge.

Hospitalet får navnet »Mary Elizabeths Hospital – Riget for børn, unge og gravide« og skal, som navnet antyder, være et højt specialiseret hospital for børn, unge, gravide og deres familier, der samler Rigshospitalets i forvejen store børneafdeling.

Planen med det nye hospital, som efter planen åbner i 2025, er, at patienterne fremover skal opleve et forløb, der er mere koordineret end førhen, fordi behandlingen er samlet ét sted.

Kronprinsessen skal, når coronasituationen tillader det, lægge grundstenen til hospitalet ved en officiel ceremoni:

»Og jeg ser frem til at følge projektet og til at se og følge udviklingen i behandling af børn, unge og gravide – også efter hospitalet er indviet,« siger Kronprinsessen, der har født alle sin børn på Rigshospitalet, i pressemeddelelsen.

Byggeriet af det nye hospital gik i gang i april 2021, og ifølge Rigshospitalet bliver det færdige hospital ikke »bare en bygning«:

»Hospitalet bliver det første af sin slags i verden og gennem samarbejde med kommuner, praktiserende læger, hospitaler, forskere og andre partnere i Danmark og internationalt vil vi både dele, inspirere og søge ny viden om den bedste og nyeste behandling af børn, unge og gravide. Mary Elizabeths Hospital er et banebrydende hospital, hvor livet skal leves,« fremgår det af pressemeddelelsen.

Onsdag blev kronprinsesse Marys fødselsdag atter markeret med to navngivninger i eget navn.

I Zoologisk Have, som Kronprinsessen er protektor for, tog hun sammen med prins Vincent og prinsesse Josephine første spadestik til »Marys Australske Have«, der tager det kongelige navn i anledningen af den runde fødselsdag.

Sammen med kronprins Frederik deltog hun også i åbningen af »Crown Princess Mary Center – solving problems through research and partnerships«, der er navnet på et nyt videnscenter ved Københavns Universitet.

Det skal have fokus på at finde løsninger til aktuelle samfundsudfordringer med Kronprinsessen tilknyttet videnscenterets Advisory Committee.