Nye tegninger viser planer om drastisk nedskæring i antallet af p-pladser i København

Kommunen har længe undersøgt muligheden for at skære i antallet af parkeringspladser i Indre By. Nu ser det ud til, at der er kommet konkrete planer på bordet.

Tegninger fra et rapportudkast viser, at politikere planlægger at fjerne stort set alle almindelige p-pladser i Indre By i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Manglen på parkeringspladser er muligvis det mest hyppige debatemne blandt hovedstadens mange bilejere. Og nu ser det ud til, at der kan blive endnu mere at diskutere.

Ifølge B.T. har Københavns Kommune i hvert fald planer om at skære drastisk ned på antallet af parkeringsmuligheder i Københavns Indre By.

Det afslører et udkast til en rapport om byudvikling, som avisen er i besiddelse af.

I udkastet til rapporten »Byrums- og trafikplan«, som endnu ikke er vedtaget politisk, fremgår det blandt andet, at man ønsker at nedlægge en stor andel af områdets almindelige parkeringspladser.

Billedet nedenfor viser politikernes planer. Til venstre ses de nuværende parkeringsmuligheder, mens kortet til højre viser, hvordan det vil se ud, hvis udkastet vedtages.

Foto: Fra rapportudkast fra Københavns Kommune .

Som kortene ovenfor viser, er det stort set alle almindelige p-pladser, der er tale om. Kun enkelte pladser i udkanten af området får lov til at blive.

Københavns Kommunens teknik- og miljøborgmester, Line Barfod (EL), har over for B.T. ikke ønsket at svare på, præcis hvor mange parkeringspladser, hun håber at nedlægge. I et svar til avisen skriver hun i stedet:

»Jeg vil gerne understrege, at der er masser af ledig kapacitet i byens p-kældre allerede, som beboere vil kunne benytte sig af.«

Kommunen har længe undersøgt muligheden for en reduktion af parkeringen i Indre By for at skabe bedre forhold for bløde trafikanter og flere grønne byrum.