Nu er der fundet flere boliger i København til ukrainske flygtninge

Beboerne på Refshaleøen kan snart få endnu flere naboer. En ny aftale mellem et privat ejendomsselskab og Københavns Kommune viser, at endnu en pavillon-by kan være på vej til hovedstaden.

Ved B&W-hallerne på Refshaleøen i København påtænkes midlertidige boliger for ukrainske flygtninge opført. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden krigen i Ukraine brød ud, har flere millioner af ukrainere været på flugt.

Nu er der godt nyt til de ukrainske flygtninge, der opholder sig i københavnsområdet, men uden tag over hovedet.

I Københavns havn ligger B&W's gamle værftsarealer, som fra denne sommer kan få en ny funktion. Refshaleøens Ejendomsselskab har stillet arealerne gratis til rådighed for Københavns Kommune med henblik på at opføre midlertidige boligløsninger til 100 flygtninge.

Det skriver Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning i en pressemeddelelse.

Nyheden glæder Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S):

»I København skal vi gøre alt, hvad vi kan for, at de ukrainske flygtninge, som er kommet til vores by på grund af Putins krig, føler sig velkomne. De seneste fire måneder har vores civilsamfund og myndigheder arbejdet forbilledligt med at hjælpe ukrainere, som står i en meget sårbar situation. Og jeg er rigtig glad for, at private virksomheder som Refshaleøens Ejendomsselskab også står klar til at bidrage,« siger hun i pressemeddelelsen.

Arealet er allerede udstyret med de nødvendige forsyningsdele til at kunne opstille pavilloner, og derfor er området oplagt.

Der er i forvejen planlagt en pavillonby ved Amager Strandvej 3. Tilbage i april lød det, at denne skal stå færdig ved udgangen af juli.

Hvornår de første flygtninge rykker ind på værftsarealerne vides endnu ikke, men aftalen vil strække sig frem til udgangen af 2024.