Gadelukninger flere steder i København i dag – se her, hvordan det påvirker trafikken

Flere store begivenheder i København og på Frederiksberg kan komme på tværs, hvis du skal igennem byen søndag. Se her, hvordan det påvirker din vej gennem byen.

Halvmaraton, bilfri gadefest og topopgør i Superligaen er blandt de store begivenheder, der finder sted i hovedstaden i dag og påvirker trafikken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Halvmaraton, bilfri søndag og topopgør i Superligaen. Flere store begivenheder kan påvirke din tur gennem hovedstaden i dag.

Det hele begynder klokken 9.00 søndag, når knap 20.000 mennesker stiller til start ved den syvende udgave af Copenhagen Half Marathon.

I løbet af de efterfølgende seks timer skal de tilbagelægge den godt 21 kilometer lange rute, som går fra Østerbro over Nørrebro, Frederiksberg, Vesterbro, Indre By og retur til Østerbro.

Hele ruten er derfor lukket for biltrafik frem til klokken 15, men der er indlagt syv sluser, hvor man kan krydse ruten i den firehjulede. De syv sluser vil dog være lukket to timer ad gangen, når det store felt af løbere passerer.

Andre ruter gennem byen vil være åbne for biler hele dagen. Det gælder eksempelvis for følgende:

  • Langebro
  • H.C. Andersens Boulevard / Åboulevard / Ågade / Bispeengbuen
  • Kalvebod Brygge og Bernstorffsgade i begge retninger
  • Grønningen og Folke Bernadottes Allé i begge retninger

Busruterne ændres også

»Vi skal respektere dem, som dagligt bruger byen, og derfor har vi udarbejdet en trafikplan med åbne veje, så det bliver en god oplevelse for beboerne langs ruten,« siger Lars Nissen, der er eventchef i Sparta Atletik & Løb og ansvarlig for den tekniske afvikling af Copenhagen Half Marathon, ifølge Ritzaus Bureau.

Borgere til fods eller på cykel kan krydse alle steder på strækningen i de perioder, hvor der ikke er løbere – bortset fra områder, der er hegnet ind. Men fra arrangørernes side understreges, at det er en god idé at tage afsted i god tid.

Metro og S-tog kører som normalt, men en del buslinjer vil ligesom bilerne også skulle køre alternative veje gennem byen, mens løbet er i gang.

Bilfri søndag og Superligakamp

Når klokken bliver 14, lukker Nørrebrogade, fordi Nørrebrohallen og Nørrebro Lokaludvalg holder »Bilfri Søndag«. Her bliver der spærret for både biler og cykler fra cykelstien ved Den Røde Plads til Dronning Louises Bro frem til klokken 19.00.

Der vil dog være fri adgang for biler og cykler på Jagtvej samt ved runddelen under arrangementet.

Mens strækningen er lukket for trafik, vil der være alt fra sæbekasseløb, fodboldturnering til dans, politisk debat og quiz på programmet.

Se hele programmet her.

I løbet af aftenen vil der med al sandsynlighed også komme ekstra tryk på gader, p-pladser og offentlig transport i området omkring Parken på Østerbro, hvor Superligaens aktuelle nummer et tager imod nummer to fra FC Midtjylland. Den kamp begynder klokken 18.00.