Frømandskorpset kritiseres for at aflyse optagelsesprøve i noget nær sidste sekund

Økonomien er ikke på plads i Frømandskorpset, og derfor bliver optagelsesprøven for de håbefulde kommende frømænd aflyst med godt en uges varsel, skriver forsvarsmediet Olfi.

Aspirerende frømænd må væbne sig med tålmodighed, fordi årets elevskole er blevet aflyst med godt en uges varsel. Økonomien er ikke på plads, lyder forklaringen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I næste uge skulle Frømandkorpset afholde den benhårde optagelsesprøve for håbefulde frømandselever. Alligevel stod det først fredag i sidste uge klart, at prøven ikke bliver til noget, skriver forsvarsmediet Olfi.

Økonomien er ikke på plads, må Forsvaret sande, og dette sætter en stopper for elevskolens optagelsesprøve, oplyser kommandørkaptajn Jens Birkebæk Bach, der er chef for Frømandskorpset, i et brev til de inviterede.

»Da jeg ved, at du og alle de andre ansøgere har trænet målrettet gennem lang tid med henblik på at være klar til optagelsesprøven i uge 44, vil jeg give lidt yderligere information. I lyset af Forsvarets nuværende samlede økonomiske situation med en begrænset økonomi til at understøtte yderligere indtag af nyt personel i 2022, tillader det ikke, at elevskolen 2022 gennemføres som planlagt,« skriver Jens Birkebæk Bach ifølge Olfi.

»Temmelig uprofessionelt«, mener en anonym mandlig aspirant, som Olfi har talt med.

Forventningen er nu, at optagelsen tidligst kan finde sted i 2022. Ifølge Jens Birkebæk Bach har det ikke været muligt at give en udmelding på et tidligere tidspunkt.

Optagelsesprøven til elevskolen vil for mange aspiranter være alt andet end en smal sag, men kræve en del forberedelse.

For at komme i betragtning til Frømandskorpset skal man kunne gennemføre flere test bestående af løb – minimum 2.900 meter – på 12 minutter foruden flere styrketest.