Asylansøger dræbt efter »voldsomt overfald«: Nu beder politiet om hjælp

En 26-årig herboende asylansøger fra Syrien blev sent tirsdag aften slået ihjel på Indre Nørrebro. Politiet leder efter vidner, der kan have set eller hørt noget i timerne før drabet.

Politiet arbejder på Hans Tavsens Gade på Indre Nørrebro i København hvor en ung asylansøger er død efter knivstikkeri. Fold sammen
Læs mere
Foto: presse-fotos.dk/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

22:58 blev politiet tilkaldt til Hans Tavsens Gade på Indre Nørrebro, hvor en yngre mand blev fundet i kritisk tilstand efter et knivoverfald.

Manden afgik ved døden, efter han blev sendt på hospitalet.

Politiet har nu identificeret den dræbte, som var en 26-årig asylansøger fra Syrien, der har boet i Danmark i ti år. Ifølge vicepolitiinspektør fra Afdeling for Personfarlig Kriminalitet, Bjarke Dalsgaard Madsen, var han udsat for en voldsom forbrydelse.

»Det er et voldsomt overfald, hvor den dræbte har været udsat for flere forskellige slags vold,« siger han.

Den afdøde asylansøger var ikke nævneværdigt kendt af politiet, oplyser vicepolitiinspektøren.

»Det er de færreste, der er helt ukendte, men han var ikke kendt som kriminel fra tidligere sager hos os,« siger Bjarke Dalsgaard Madsen.

Politiet undersøger »bredt« i forhold til motivet, men ifølge Bjarke Dalsgaard Madsen er der »ikke nogen særlig grund til at tro«, at drabet var banderelateret.

»Vi efterforsker helt bredt. Det kan både være en pludseligt opstået konflikt eller noget verserende i hans liv. Så vi undersøger til bunds, hvad der kan ligge bag, men vi har på ingen måde lagt os fast på et bestemt motiv,« siger vicepolitiinspektøren.

Hans Tavsens Gade er ikke længere spærret, men politiet er stadig til stede i området, hvor de leder efter et gerningsvåben. Samtidig efterlyser politiet vidner, der kan have set eller hørt noget med relation til drabet.

»Vi er meget interesserede i, hvis folk har set noget, som de ikke har tillagt nogen værdi i øjeblikket. Det kan være et skænderi eller konflikt i området mellem klokken 21 og 23:30, som man har set eller hørt,« siger Bjarke Dalsgaard Madsen, der fortæller, at politiet har stor fokus på indhentning af både vidneforklaringer og video.

»I København er der video de fleste steder, men vi mener ikke, der er video af selve overfaldet. På grund af sagens karakter søger vi langt og bredt efter overvågning, så vi kan finde ud af, hvor både den dræbte og gerningsmanden eller mændene har færdes,« siger vicepolitiinspektøren.

Politiet ved endnu ikke, om den dræbte har pårørende i Danmark.