57-årig kvinde kaldte Frederiksberg-borgmester »et stort ulækkert skadedyr«. Nu er hun frifundet

Anklagemyndigheden havde lagt op til, at 57-årige Jeanette Strauss skulle i fængsel i 40 dage for at have fremsat dødstrusler mod tidligere Frederiksberg-borgmester Simon Aggesen. Men nu er hun frifundet.

Jeanette Strauss fik i 2015 uretmæssigt tvangsfjernet sin datter af Frederiksberg Kommune. Nu er hun blevet frikendt for dødstrusler mod tidligere borgmester Simon Aggesen (K). Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I en Facebook-gruppe for borgere på Frederiksberg skrev Jeanette Strauss sidste år, at tidligere borgmester Simon Aggesen (K) »er et stort ulækkert skadedyr«.

»Og der er flere af dem i kommunalbestyrelsen, så det har alt med hinanden at gøre. Skadedyr skal udryddes. Og det skal ak ak aggesen også, du ved bolighajen og parkeringshykleren,« fortsatte hun.

En borger har efterfølgende sendt kommentaren til Simon Aggesen, der derefter meldte sagen til politiet. Anklagemyndigheden vurderede, at kommentaren var en trussel om vold mod »nogen, hvem det påhviler at handle i medfør af offentlig tjeneste eller hverv«.

Derfor begærede anklagemyndigheden også, at Jeanette Strauss skulle i fængsel i 40 dage. Men sådan blev det ikke.

For Jeanette Strauss kunne onsdag forlade retten på Frederiksberg som en frikendt kvinde. Det skriver mediet KøbenhavnLIV.

Retten lagde blandt andet til grund, at Jeanette Strauss ikke havde skrevet direkte til Simon Aggesen. Og at hun også havde slettet sin kommentar, mindre end 24 timer efter at den var slået op i gruppen.

»Som jeg sagde i retten, så har jeg aldrig villet Aggesen noget ondt. Kommentaren var skrevet i affekt i kommentarsporet til et opslag og ikke en trussel fremsat direkte mod Aggesen,« siger Jeanette Strauss til mediet KøbenhavnLIV og fortsætter:

»At blive pure frifunden på den her måde, hvor staten endda skal betale sagsomkostningerne, er det eneste retfærdige, der er sket mig i den her sag. Endelig er der nogen, der har lyttet til mig.«

Tragisk forhistorie

Jeanette Strauss’ advokat, Karina Darling Jensen, forklarer til KøbenhavnLIV, at kommentaren var fremsat i frustration over et længerevarende forløb, som Jeanette Strauss har haft med Frederiksberg Kommune.

I 2014 blev hendes datter nemlig tvangsfjernet af kommunen. Fem år senere – i 2019 – vurderede byretten, at tvangsfjernelsen var ulovlig.

Efterfølgende mødte Jeanette Strauss op til et byrådsmøde, hvor hun skældte kommunalpolitikerne ud for blandt andet ikke at tilbyde psykologhjælp til hende og hendes børn:

»Jeg var rask. Nu har jeg to diagnoser, 300.000 i gæld, været hjemløs i 14 måneder, og jeg har en førtidspension, som jeg ikke har ønsket. Hvad fuck laver I?« skreg Jeanette Strauss i byrådssalen.

Umiddelbart efter hændelsen blev direktøren for Børne- og Ungeforvaltningen fyret med øjeblikkeligt varsel.

Jeanette Strauss mødte i 2019 op til et byrådsmøde på Frederiksberg, hvor hun råbte af byrådet. Hun fik i 2014 fjernet sin datter af Frederiksberg Kommune. Da datteren Frida fyldte 18 år, lagde hun sag an mod Frederiksberg Kommune, og i maj kendte Frederiksberg tvangsfjernelsen ulovlig og tildelte datteren en erstatning på 50.000 kroner. I de fem år, der er gået, er Jeanette Strauss' liv faldet fra hinanden. Hun har i dag to psykiske diagnoser og er på førtidspension. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged (arkiv).