15 nye parkeringszoner i København udskudt

Kommunen har brug for mere tid til at debattere den nye løsning med københavnerne, lyder det.

 
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Langtidsparkerede biler optager alt for mange af de københavnske gaders i forvejen begrænsede antal parkeringspladser.

Derfor besluttede kommunens politikere sidste år, at der skal indføres i alt 15 nye tidsbegrænsede parkeringszoner i store dele af København.

Zonerne, der som noget nyt skal gælde for tre timer ad gangen, skulle etableres fra december i år og frem til marts 2023.

Men den plan er nu udskudt med et halvt år, oplyser Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune til Berlingske.

Det sker blandt andet, »fordi der har været et behov for en udvidet høringsproces angående gæstelicenser«, lyder det fra forvaltningen.

På kortet nedenfor kan du se, hvor der er parkeringszoner på vej:

Foto: Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune.

Kommunen har over sommermånederne afholdt borgerhøringer om de kommende parkeringszoner. Her er københavnerne kommet med forslag til, i hvilket tidsrum på dagen tidsafgrænsningen skal gælde og til den præcise geografiske afgrænsning af zonerne.

Men nu er der altså brug for yderligere tid til at høre beboerne om de såkaldte gæstelicenser.

Forslaget om gæstelicenser lyder på, at beboere med adresse indenfor den tidsbegrænsede zone kan ansøge om gæstelicens. Licensen undtager gæsteparkeringer fra tidsbegrænsningen og gælder i tre dage ad gangen.

Forvaltningen har løbende fået mange henvendelser fra beboere, lød det fra teknik- og miljøborgmester Line Barfod fra Enhedslisten tidligere på året:

»Langtidsparkering er til stor gene flere steder i byen. På Amager oplever man for eksempel, at nogle parkerer ved metrostationer og tager toget videre til lufthavnen, og så kan bilen få lov at stå og fylde op i byrummet, mens bilisterne er ude at rejse.«

Der er allerede etableret tre timers tidsbegrænsning i syv områder i København ud over de 15 nye områder. Det drejer sig eksempelvis om området omkring Lergravsparken metrostation på Amager.

Når de nye parkeringszoner indføres, vil parkeringen fortsat være gratis, men altså med tidsbegrænsning.