Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Stop nu med at bruge homoseksualitet som sviner

OBs Jens Jakob Thomasen jagter FCKs Viktor Fischer 7 april 2019. Homofobiske sange har resulteret i anmeldelser til Fodboldens Disciplinærinstans. Både spillere, fanklubber og organisationer kritiserer fodboldfans' opførsel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker/ Ritzau Scanpix

Homoseksualitet som sviner

Jeg skal love for, at vi nu fik den selvbestaltede alfa-han i tale, da fodboldspilleren Viktor Fischer så smukt sagde fra over for den systematiserede latterliggørelse af homoseksuelle i fodboldverdenen. Det vrimler frem med mænd, der piver over, at »politisk korrekte« har ondt i røven og er så sensitive, at de ikke engang kan kende forskel på, om man virkelig er homofob eller om man bare i ren og skær hygge med sine alfa-venner taler »fodboldsprog«.

I Berlingske føres de an af Dan Rachlin, der nægter at lade de »politisk korrekte« bestemme, hvornår han skal stoppe med at råbe »bøsse« på stadion, når han er utilfreds med en spiller eller vil »drille«.

Tidligere på ugen havde Berlingske også en artikel, hvor vi skulle høre fra en såkaldt ekspert i fodbold, der mener, at det vil være decideret »absurd«, hvis de politisk korrekte får os derhen, hvor man ikke engang må råbe spasser mere. Seriøst?

Guys, ord skaber virkelighed. Det er helt basal viden. Når du bruger »bøsse« som skældsord foran dine børn, så legitimerer du, at de bruger det på samme måde over for andre ovre i skolen eller på deres ungdomsuddannelse. Circle of life. Du er derved med til at skabe et dårligere samfund, hvor vi er mere nederen over for hinanden, og hvor vi sårer hinanden fremfor at bakke hinanden op. Det handler ikke om at være korrekt, men om helt almindelig medmenneskelighed.

Stop nu med at bruge homoseksualitet som sviner. Det bliver du ikke mindre »mand« af. Tværtimod.

Tommy Petersen, medlem af Københavns Borgerrepræsentation, Radikale Venstre

Pension

Det er imod sund fornuft og et opgivende menneskesyn, når politikere nu vil sende folk på nedslidningspension før folkepensionen. Det kan jeg konstatere både med min mangeårige erfaring som arbejdsmediciner og som menneske. Jeg har fremskreden Parkinsons sygdom og er derfor blevet tilknyttet den lokale hjemmepleje.

I dag fortalte en 45-årig hjemmehjælper mig, at hun i mere end 15 år har arbejdet med rengøring, og nu er hun begyndt at få ondt i ryggen. Hun kan ikke ændre på arbejdsformen, og  derfor er hun startet på en SOSU-uddannelse. Hun er ikke interesseret i at få en pension før folkepensionen, men vælger at være i et arbejde, der passer til hendes psykiske og fysiske formåen.

I stedet for at idømme mennesker en passiv tilværelse som pensionist, burde politikerne fokusere på arbejde til alle. Lediggang er roden til alt ondt.

Ole Kamstrup, læge, civilingeniør, Holte

Afbureaukratisering

Marlene C. Hannibals kronik i Berlingske 10. april om »Absurd overregulering« - i form af unødigt komplicerede og detaljerede regler for administration i den private sektor med stort ressourcespild til følge - er tankevækkende læsning. Én væsentlig tanke, der vækkes, er, at hendes betragtninger mutatis mutandis fuldt ud kan overføres til den offentlige sektor, der mange steder nærmer sig et egentligt sammenbrud som følge af overregulering.

Danmark trænger til en dybtgående afbureaukratisering – ikke at forveksle med yderligere liberalistisk deregulering af samfundsøkonomien.

Svend Honoré, Frederiksberg

Krænkelseskulturens væsen

I ytringsfrihedens misbrugte navn ytres kontinuerligt krænkelser. Alle er krænket over et eller andet.

Hvor der tidligere var substans bagved at være krænket, har det nu antaget nærmest komisk karakter, hvor den blotte uenighed i diskussioner ikke mindst på de sociale medier ender i tårevædede krænkelser afsporet i mulige senere personlige perfide angreb, hvor manden og ikke bolden jagtes.

Et ministerium for krænkelser har været tæt på et folkekrav, men er nu lagt i graven før oprettet. Turister er krænket over vejret. Cyklister er krænket over modvind på cykelstier og politikere er ustandseligt krænket over et eller andet.  Aldrig over hovedløst pengeforbrug endsige kleptokrati, men altid over naboens, den manglende godkendelse af ønsket om altan eller gratis fadøl og liggestole i Fjolletinget.

Holger Overgaard Andersen, Vedbæk

Bilisme

At bilen, som et læserbrev 19. april påstår, er udtryk for selvstændighed og individualisme hos bilens ejermand, er noget gedigent vrøvl: Så længe bilen er afhængig af brændstof og bilisten af sit køretøj, kan man slet ikke tale om personlig frihed og andre højtravende og dårlige undskyldninger for medvirken til massiv luft- og lydforurening; og det er helt ligegyldigt, om ejeren er venstresnoet eller højredrejet.

Ulrik Jensen, København