Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Kære turister, I er velkommen i København

Turister skaber liv i byen og skal være velkomne, mener en læser. Fold sammen
Læs mere
Foto: LINDA KASTRUP

Der er en noget forfejlet og ophedet debat om, at København har fået for mange turister. Hvis vi tænker tilbage på starten af 90erne, var København en fattig hovedstad, der på mange områder var gået lidt i stå. Som ny borgmester i 1989 tiltrådte Jens Krammer Mikkelsen (S), og under hans ledelse begyndte tingene at forandre sig.

Vi blev til en stor byggeplads – der blev skabt fornyelse i byen, investeringer i såvel boliger som kultur og erhverv. I 1993 startede man så Wonderful Copenhagen, da byen led under, at den ikke var kendt ude i den store verden, og at vi ikke havde formået at sælge vores hovedstad på kultur, events, skønheden, bylivet og ikke mindst den danske kultur og hygge.

Der blev for alvor sat skub i tingene. Vi blev kulturby i 1996 og startede Nordeuropas største krydstogtshavn, der blevet etableret sports- og kulturevents, og på et tidspunkt kunne byen ikke følge med. Der manglede hotelværelser, kongresfaciliteter og andet, som kunne understøtte den enorme interesse, der var for at besøg Danmark og især København.

Vi fik flere hotelværelser, fik flere møde- og kongresfaciliteter og blev på 10-15 år en meget vigtig plet på landkortet for turister fra hele verden.

Nu i 2019 er det igen blevet for meget for nogen, og det er trist. Når man er attraktiv, bliver man besøgt, og jeg ved, at alle turismeinstitutioner gør deres til at sprede turismen over hele kalenderåret, men det er nu engang sådan, at vejret også ind imellem betyder, at de bedste måneder i vores dejlige land er maj til september.

Vi har en dejlig by, som har udviklet sig med mere end 250.000 nye indbyggere over de seneste årtier, ja, så vi er blevet flere i byen, og det er skønt. Jeg byder derfor alle turister meget velkommen til vores hovedstad. Vi skal være glad for, at de lægger så mange penge og ofte skaber en international stemning. Velkommen! Henrik Busch, Charlottenlund