Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Erhvervsledernes stemmer er tiltrængt i valgkampsdebatten

Erhvervsledernes repræsentation i debatten skal være langt mere markant end den er for nuværende, mener Thomas Estrup Westenholz. Her ses kronprins Frederik og Lars-Peter Søbye, Formand for DI ved Dansk Industri som holder topmøde med titlen Danmark på Arbejde-flere Hænder og Hoveder i TAP 1 i København 18 september 2018. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Ganske tidligt i valgkampen har de fleste nok erfaret, at debatten i store træk drejer sig om, hvem der kan love flest penge til velfærd. De mange dyre løfter har i høj grad skabt et behov for, at den sektor, der skal levere de mange penge, nemlig den private, kommer til orde.

I en artikel i Berlingske 21. maj udviser erhvervsledere bekymring for den økonomiske udvikling, som de forudser kan opstå, hvis den kommende regering skulle indfri sine løfter til befolkningen.

Bl.a. har koncerndirektør i TDC, Jens Aaløse, til Berlingske fortalt om sit forhold til valgkampens velfærdsdebat: »Jeg har i valgkampen hørt på kommende ledere af dette land, som har haft masser af taletid. Der er ikke meget, der bare minder om en seriøs debat på dette område. Det er stærkt bekymrende«.

I samme artikel udtaler administrerende direktør i Novozymes, Peder Holk Nielsen:

»Man sidder med en fornemmelse af, at kronerne kan trilles og bruges tre eller fire gange. Men der, hvor jeg kommer fra, kan de kun bruges én gang«. Det er foruroligende, at de bekymringer ikke er til at få øje på i denne valgkamp.

Erhvervsledernes repræsentation i debatten skal være langt mere markant end den er for nuværende. Det er en skam, at deres stemmer ikke har været hørt tilstrækkeligt tidligere, for det er voldsomt tiltrængt. De kender til arbejdsmarkedets forudsætninger for at skabe vækst i et samfund, og derved mere velstand. Det er den virkelige verden, de taler om.

Man får lyst til at spørge, om der overhovedet er partier tilbage, som kan fremlægge reel økonomisk ansvarlig politik? Liberal Alliance og Konservative har forudsætningerne for at bringe det på dagsordenen, men de bør kæmpe hårdere herfor, end de for indeværende gør. Måske kunne LA og K tage tråden fra erhvervslederne op, så der kommer lidt ansvarlighed tilbage på talerstolen?

Den har indtil videre manglet, men der er tid tilbage i denne valgkamp, så det borgerlige Danmark har da lov at håbe på mere udvikling i den retning. Men det skal så sandelig gå tjept.

Thomas Estrup Westenholz, gymnasieelev og medlem af Konservativ Ungdom