Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Dagens brev: Årets danske kvinde

Caroline Wozniacki en international sportsstjerne, som har haft sin karriere i udlandet og derfor hele sin indtjening i udlandet - der er ikke mange penge i turneringer hverken i København eller Thisted, der er faktisk ikke nogen, og det ville heller ikke være praktisk at skulle have sin faste bopæl i Herlev. Det er som om helårs træningsfaciliteterne ikke helt lever op til de krav, en international superstjerne har behov for. Fold sammen
Læs mere
Foto: Edgar Su / Ritzau Scanpix

Jeg har altid syntes at Bertel Haarder har været en fornuftig og seriøs politiker, men efter at have læst hans grund til ikke at ville lade Caroline Wozniacki komme i betragtning som årets kvinde er min respekt for hans dømmekraft ændret totalt.

Jeg er totalt uenig i, at man bør være skattepligtig i Danmark for at komme i betragtning til denne hæder.

For det første er Caroline Wozniacki en international sportsstjerne, som har haft sin karriere i udlandet og derfor hele sin indtjening i udlandet - der er ikke mange penge i turneringer hverken i København eller Thisted, der er faktisk ikke nogen, og det ville heller ikke være praktisk at skulle have sin faste bopæl i Herlev. Det er som om helårs træningsfaciliteterne ikke helt lever op til de krav, en international superstjerne har behov for.

Jeg forstår ikke den misundelse - og jeg kan ikke opfatte det som andet - vi her i Danmark i vide kredse lægger til grund for vore holdninger omkring skattebetalinger.

Hvorfor i alverden skulle Caroline Wozniacki være tilmeldt det danske folkeregister og være skattepligtig i Danmark, når hun gør karriere over hele verden (bortset fra en enkelt opvisningskamp her i landet ca. hvert andet år). Hun er med til at sætte Danmark på verdenskortet gennem sin sportsudøvelse og skabe international goodwill og kendskab til vores lille land af en økonomisk PR-værdi, som langt overstiger, hvad selv den mest velstående del af den danske befolkning betaler i skat.

Jeg synes, at det er rimeligt, at man skal betale skat af den indtjening, man har her i landet, og at man som udgangspunkt bør have bopæl og være skattepligtig her, hvis ens væsentligste indtægtskilder genereres her i landet, men at udelukke danskere, som med deres indsats på den ene eller anden måde er med til at skabe kendskab til og PR for Danmark, blot fordi de af praktiske og økonomiske grunde vælger at bo i et andet land, er efter min mening miserabelt.

Jens Elers, Hellerup