Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Alliancen siger nej til Lindholm

Det giver ingen mening at placere nogen som helst på en meget lille ø på kun fire hektar, når de sejles i land hver dag fra tidlig morgen til sen aften, skriver Joachim Brix-Hansen fra Alliancen mod udrejsecenter Lindholm. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Gjerding Nielson / Ritzau Scanpix

Man får ikke bedre styr på de udviste kriminelle udlændinge i Lindholm-Kalvehave. Tværtimod. Seks politibetjente i Kalvehave kan umuligt holde styr på 125 dømte kriminelle, når de kommer i land i store grupper på måske op til, ja, 125 personer.

I modsætning til Kærshovedgård seks-syv kilometer fra Bording er Kalvehave en livlig turistby med en stor lystbådehavn, et feriecenter med mange lejligheder og et stort sommerhusområde, og der er også en stor, velbesøgt campingplads lige ovre på den anden side af Mønbroen. I tillæg er der flere kommunale børneinstitutioner i Kalvehave med mange børn: Et familiecenter, en specialskole og en børnehave. Der er desuden en dagligvarebutik, Brugsen, og mange andre erhvervsdrivende i Kalvehave - i tillæg til alle de ca. 2.200 borgere, som bor i nærområdet. Og Kalvehave ligger lige midt i et af landets største turistområder, Møn/ Sydsjælland.

I modsætning til Kærshovedgård er det meget nemt at komme fra Kalvehave med offentlig transport. Der er faktisk 94 busafgange dagligt mod Stege, Præstø og Vordingborg – foruden skolebusserne. Mange af disse store busser mellem især Stege og Vordingborg kører med mange børn og unge på vej til og fra skole, handelsskole og gymnasiet med videre. Det ville være et oplagt terrormål for en desperat, udvist kriminel, og der kan desuden nemt opstå mange ubehagelige situationer i busserne. Det kan vi ikke risikere.

Det giver ingen mening at placere nogen som helst på en meget lille ø på kun fire hektar, når de sejles i land hver dag fra tidlig morgen til sen aften. Det er ren symbolpolitik og spild af mindst 759 millioner gode skattekroner. Der må findes en anden, bedre, billigere og mere sikker løsning, som ikke involverer Lindholm-Kalvehave.

Joachim Brix-Hansen, Alliancen mod udrejsecenter Lindholm, Kalvehave