Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Agurketiden domineres af Morten Messerschmidt

»Hans aktiviteter i Europa-Parlamentet for nylig har ikke givet omverdenen et positivt indtryk af Danmark, tværtimod. Kun få har vel skadet Danmarks omdømme i Europa mere end Morten Messerschmidt«, skriver Jørgen Villy Madsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Der går ikke en dag, hvor man ikke oplever, at Morten Messerschmidt i et eller andet medie beskriver, hvor højt han elsker Danmark. Meget mere end noget andet i verden. Det er næsten for voldsomt til, at det kan være sandt, så det er det nok ikke. Hans aktiviteter i Europa-Parlamentet for nylig har ikke givet omverdenen et positivt indtryk af Danmark, tværtimod. Kun få har vel skadet Danmarks omdømme i Europa mere end Morten Messerschmidt.

Derfor er det underligt, at mikrofonholderne jagter ham så intensivt. Det ville være meningsfuldt, hvis man i stedet jagtede de nye ministre. De er vel ikke alle sammen gået i flyverskjul i et eller andet fjerntliggende resort. Forklaringen er dog nok den, at Messerschmidt konstant læner sig tæt op ad mennesker, der har adgang til medierne. Han ved, hvordan det gøres. Jeg håber, at den vægtigste grund er, at det er agurketid og tomgangskørsel. Jeg frygter for fire år mere med oraklet.

Jørgen Villy Madsen, Jægerspris

Løgnen som reaktion

Det er en utrolig løgnagtig afsporing, Steen Møller foretager i sin kommentar til min kommentar i Berlingske 18.juli. Det er vist brevskriveren, der ikke vil høre, se og forstå. Jeg hader ikke USA eller Israel, men jeg afskyr Donald Trump og Benjamin Netanyahu. Jeg holder af Obamas USA og Avraham Burgs Israel og håber, at det er deres kurs, som ender med at sejre. Jeg har aldrig forsvaret det iranske præstestyres eller det cubanske styres undertrykkelse af anderledes tænkende. Det gamle citat af Jytte Hildens og min artikel fra 1987 om Cuba er en ofte gentaget forvanskning af noget, der blot var en konstatering af, at den cubanske revolution kom hjemmefra, mens de kommunistiske diktaturer i Østeuropa var påtvunget af Sovjetunionen.

Jeg konstaterer i pagt med størstedelen af verdenssamfundet, at USAs præsidents mafiaagtige politik rammer almindelige mennesker i de to lande og også efter EUs mening krænker grundlæggende principper i folkeretten. Min tilgang til atomaftalen med Iran er ikke mere blåøjet, end at den blev hyldet og bakket op af et enigt verdenssamfund – forhandlet ikke kun af Obamas USA, men også af Storbritannien, Frankrig, Tyskland, EU, Rusland og Kina og enstemmigt godkendt i FNs sikkerhedsråd. Steen Møllers generaliserende opfattelse af, at palæstinenserne nærmer sig ondartet racisme er blot et ekko af den ekstreme israelske højrefløjs forsvar for kolonisering af de palæstinensiske områder. Heller ikke den form for undetrykkelse har jeg den mindste sympati med.

Mogens Lykketoft, fhv. minister og formand (S)

Bistik, solstik og hvepsetalje

​Jamen, du godeste! Er Jeppe Bangsgaard uden talent for humor, når TV-værten Kåre Quist udfolder sit talent som ordsmed i forbindelse med sin nyhedsoplæsning i TV-avisen?

Jeppe Bangsgaard finder det upassende, endog risikobetonet, idet Kåre Quist i sin omsorg for seerne bringer en påstået opdragende effekt som dannelse i fare for seere, der følger nyhedsstrømme, hvis opmærksomheden bliver berørt af platte overgange og »friskfyragtige kommentarer«, som han udtrykker sig, der dræber nyhedsudsendelserne.

Uanset om Kåre Quists »sprogblomster« er indstuderet eller spontane, synes jeg da, at de er klædelige for den dejlige danske sommer, og som man kan vælge at opfatte som et udslag af den karakteristiske danske hygge.

Grete Petersen, Frederiksberg

Forbyd Twitter i USA

Jeg så 19. juli på bagsiden af Berlingske (Til stregen), at Twitter er forbudt i Kina. Det var måske en idé til efterfølgelse i USA.

Hans J. Blokmann, Kongens Lyngby

Den ringe bustrafik skal forbedres

Der er virkelig brug for bedre busservice i hele Danmark. Man skal ikke langt ud af København, før der er dårligere busservice. For eksempel i Dragør er der brug for flere busser og busafgange. Der er desværre mange andre områder i Danmark, hvor det er på samme måde. Den offentlige transport skal bare fungere i hele landet. Det kan da heller ikke være rigtigt, at folk er tvunget til at investere i en bil. Mange pendlere er sure over den ringe bustrafik. Klimamæssigt vil det være perfekt med bedre busservice, men det vil også gavne beskæftigelsen med flere busafgange, da der jo vil være brug for flere buschauffører.

Rune Olsen, Kastrup