Vinens svar på bland-selv-slik rammer nu Indre By: Tap din egen vin på ny vinbar

Som de første i Danmark har Marc Gønge og hans partner åbnet en vinbar med et særligt koncept: Her tapper du selv den vin, du ønsker. »Det er en unik måde at smage vin på,« siger ejeren.

På ny vinbar kan du smage på mere end 80 forskellige vine, og du tapper selv vinen i dit glas. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Haugaard

Du kender det godt. Vinkortet bugner, og dit vægelsind gør det svært at vælge den rigtige vin. Skal den være rød, fransk eller måske oversøisk – og skal du have en hel flaske?

På den ny Taps Winebar i Store Regnegade i det indre København har du mulighed for at smage på 80 forskellige vine, og du tapper selv din valgte vin på glas fra de mange flasker, der gemmer sig bag en stor glasmontre.

Konceptet er simpelt. På vinkortet vælger du den vin, du vil smage, og så tapper du selv den ønskede størrelse på glasset fra en særlig maskine. Du kan vælge mellem tre forskellige størrelser: En smagsprøve, et halvt glas eller et helt glas. På vinbaren måles der efter fem glas pr. flaske, og vinens pris er divideret ud på den enkelte glasstørrelse, så der er intet tillæg for at købe et enkelt glas.

»Mange steder kan det bedre betale sig at købe en hel flaske end et enkelt glas. Her bliver man ikke snydt. Man kan prøve en masse forskelligt uden at betale mere for det. Det er en unik måde at smage vin på, og man slipper for at betale i dyre domme for hele flasker,« lyder det fra den ene af ejerne, Marc Gønge, der har hevet ideen til den nye vinbar med hjem fra New Zealand.

På Taps Winebar får man udleveret et lile kreditkort, som man bruger i maskinen, når man skal have vinen ud. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Haugaard.

Flaskerne opbevares i en maskine, der sørger for den rette temperering og iltning af vinen, og samtidig benytter den et system, der gør, at flasken stadig »tror, den er fuld«, efter der er tappet et glas. Det gør, at den åbne vin kan holde længe.

»Vi er de eneste i Danmark med det koncept og de maskiner, hvor der er selvbetjening, og man selv tapper vinen,« siger Marc Gønge.

Marc Gønge

»Vi adskiller os fra andre vinbarer, fordi vi har så meget på glas. Der er ikke mange andre steder, der tilbyder 80 forskellige vine.«


»Ved at lave denne form for selvbetjening fjerner vi den klassiske service med at åbne vinen ved bordet. På den anden side får vi som ansatte tid til at give service på en anden måde og til bedre at guide folk gennem vinkortet, da 80 vine kan virke ret voldsomt.«

Mark Gønge er ved at uddanne sig til sommelier og har interesseret sig for vin i mange år. Han mener ikke, at der går noget af romantikken fra en vinoplevelse, når der ikke står en tjener og åbner vinen ved dit bord.

Taps Winebar er åben fra torsdag til lørdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Haugaard.

»Vi prøver at skille os ud på en nyfortolket måde, hvor det måske ikke er så romantiseret. Vi tager det ikke væk, men vil give det på en ny og sjov måde. Vi adskiller os fra andre vinbarer, fordi vi har så meget på glas. Der er ikke mange andre steder, der tilbyder 80 forskellige vine. Andre steder har måske 20 vine på glas. Ulempen for dem er, at hele flasken skal tømmes. Vi har med vores system ikke den udfordring, at flaskerne skal tømmes med det samme,« forklarer han.

Priserne begynder ved 55 kr. for et glas, og der er vine i alle prisklasser og fra hele verden. Er man sulten, kan man også købe tapas i vinbaren

Taps Winebar vil fremover have åben torsdag, fredag og lørdag fra kl. 16-24. Åbningstiderne tilpasses efter corona-anbefalingerne.