Den er nu ikke så skrækkelig, som navnet antyder. Nej, faktisk smager den ganske godt. Stor vin bliver den aldrig, men der er nu en ganske god balance mellem sødme, syre og frugt i ugens piesporter michelsberg – en af Tysklands mest udskældte vine gennem tiden. Så er man til halvsød tørstslukker, der ofte kaldes for feinherb i Tyskland, må Lidls piesporter være et godt bud, ovenikøbet til en fornuftig pris.
Ugens mest interessante flaske er dog en anden tysker lavet på druesorten pinot gris. Egentlig hedder den grauburgunder i Tyskland, men når producenterne skriver pinot gris på etiketten, er det ofte (om end ikke altid) et signal om, at man får en lidt anden slags vin i glasset end det, man forventer sig. De fleste grauburgundere er friske, koldgærede og frugtige uden den helt store kompleksitet, men med Matthias Gauls pinot gris bevæger vi os ud i en helt anden galaxe. Den er fadgæret på barriques fra Bourgogne, også kaldet piece, hvorefter den er lagret videre i de samme fade. Noget, der giver cremethed og fedme til vinen, men også lidt ekstra dybde og nuancer.