TV 2-direktør: Det gør ondt, når der er fokus på #MeToo

Jes Dorph-Petersen er færdig på TV 2 efter krænkelsessager er dukket op i en advokatundersøgelse. TV 2 ønsker ikke at gå i detaljer om sagerne, men de ønsker at trække en streg i sandet. »Det gør ondt, når der er fokus på #MeToo – både på dem, det er gået ud over, og på dem, der bliver anklaget for krænkelser,« lyder det fra direktør.

Jes Dorph-Petersen er færdig på TV 2. Ledelsen på TV 2 ønsker ikke at gå i detaljer med sagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En advokatundersøgelse af kulturen på TV 2 har kostet den mangeårige profil Jes Dorph-Petersen jobbet som vært på kanalen.

Tirsdag aften kom det i en lang artikel i Politiken frem, at Dorph har mistet sit job på TV 2 efter to krænkelsessager, der har fundet sted i henholdsvis 2001 og 2003. I artiklen fremgår det blandt andet, at Jes Dorph-Petersen ifølge en daværende kvindelig praktikant »skulle have tiltvunget sig sex med hende« –  en melding som Jes Dorph-Petersen selv afviser i artiklen.

Selv skriver Jes Dorph-Petersen på sin facebook-profil at han i dag er »uønsket som vært på TV 2«, som han har arbejdet for i 27 år.

»Jeg er blevet smidt ud af TV 2 for dengang at have opført mig på en måde, der ikke er forenelig med at være vært på TV 2 med henvisning til to indberetninger fra to tidligere medarbejdere. Og selvom der er helt centrale dele, jeg ikke kan genkende – og selvom vidner har støttet min forklaring – har advokatfirmaet og TV 2 alene valgt at lægge anmeldernes version til grund for deres afgørelse. Versioner, jeg fik forelagt første gang under den eneste afhøring, jeg deltog i, og som jeg derfor ikke fik mulighed for at forberede mig på. Jeg blev her foran en advokat og en chef fra TV 2 uden mulighed for forberedelse bedt om at redegøre for detaljer i de 18 og 20 år gamle episoder,« lyder det på Facebook.

En streg i sandet

På TV 2 ønsker man ikke at gå i detaljer om sagen. Men indholdsdirektør Lotte Lindegaard skriver i en skriftlig kommentar til Berlingske:

»Vi kan ikke udtale os i detaljer om Jes Dorph-sagen, fordi der – bl.a. som følge af GDPR – er et hensyn til de kvinder, der i fortrolighed har delt deres historier med advokatfirmaet Norrbom Vinding og TV 2. #MeToo handler om, at der er ofre, og der er ingen vindere i disse sager. Det gør ondt, når der er fokus på #MeToo – både på dem, det er gået ud over, og på dem, der bliver anklaget for krænkelser,« lyder det.

Lotte Lindegaard understreger at advokatundersøgelsen, har været en »fuldstændig professionel proces«.

»For at få tilrettelagt en fuldstændig professionel proces hyrede TV 2 et advokatfirma til at behandle alle henvendelser, fra nuværende og tidligere medarbejdere i TV 2. I det omfang henvendelsen er blevet anset for at vedrøre en mulig krænkende handling, har Norrbom Vinding bistået TV 2 med den videre håndtering af denne,« skriver hun.

Lotte Lindegaard mener at det er ledelsens opgave at »trække en streg i sandet«.

»Vores fokus på TV 2 er at skabe en tryg arbejdsplads uden krænkelser. Derfor accepterer vi heller ikke krænkelser, og krænkelser af alvorlig karakter er uforenelige med at bestride en position, hvor man er et billede på TV 2s værdier. I den situation er vores opgave at trække en streg og drage en konsekvens uanset, hvornår de er foregået,« lyder det.

Gaardbo også færdig

TV 2 igangsatte i efteråret en større advokatundersøgelse om sexisme og kulturen på tv-stationen. Det skete, efter at flere kvinder stillede sig frem og fortalte om krænkende oplevelser hos TV 2. Blandt andet fortalte flere kvinder om deres oplevelser i Berlingske.

11. december blev det meldt ud, at tv-værten Jens Gaardbo stoppede på TV 2 på grund af »dårlig dømmekraft« i tiden som nyhedschef for omkring 20 år siden.

Det blev ikke oplyst, konkret hvad der førte til hans afgang Han bekræftede dog selv at have overtrådt TV2's personalepolitik. Jens Gaardbos stop på TV 2 skete også på baggrund af oplysninger, der kom frem i advokatundersøgelsen af kulturen.