Stjernekokken fik bjørneklo-puré på Michelin-restaurant: »Min tunge var helt brændt af!«

Gastronaut: Han tog turen over bl.a. Tinggården, Almanak og Noma, før han åbnede sin restaurant Jordnær i Gentofte, som med sine to Michelin-stjerner har etableret sig helt i toppen af den danske restaurantscene. Erik Vildgaard er denne uges gastronaut.

Hvad er dit livs bedste måltid?

»Det var på restaurant L’Arpège hos Alain Passard i Paris. Det var en oplevelse, jeg gik fra som en klogere kok. Jeg fik så meget med i forhold til den råvare-respekt, der skinnede lysende igennem på L’Arpège. Det var dybt inspirerende. Jeg kommer aldrig til at lave mad som Passard, men jeg måtte bøje mig for hans troværdighed som kok. Den bedste ret var en tomatsalat. Det lyder banalt, men det var tomater, der var høstet om morgenen, og han havde sat dem på et spyd ved et bål, han har kørende på sin mark uden for Paris. Så han havde gået og drejet dem hele morgenen for at få det her sukkerstof til at arbejde.