Søren Frank: Denne beaujolais er blød som en barnenumse

Ugens vintest: Berlingskes vinredaktør Søren Frank har smagt den blødeste vin, man kan forestille sig. Endda fra en ny beaujolaisproducent, der er en af ugens positive overraskelser.

Seriøs beaujolais er som bekendt et godt sted at søge efter god vin, hvis man synes, at rigtig bourgogne efterhånden er blevet lige lovlig pebret. Ugens mest opsigtsvækkende vin er således en chenas fra Romuald Valot, en vinbonde i den nye beaujolais-generation, som jeg ikke er stødt på før.

Og jo, frugten her er også relativt bourgogneagtig med kirsebær og kirsebærsten. Vinen er fnuglet, nærmest underspillet, og træet lægger man ikke mærke til, så der er nok tale om gamle fade. Mest markant er, at frugten er blød og ubesmittet som en barnenumse. Det her er frugt uden filter, hvilket skyldes, at vinen ikke er tilsat svovl overhovedet. Det ser man jævnligt i Beaujolais, hvor maceration carbonique-metoden (hvor man gærer i hele klaser under beskyttelse af CO2) gør det lettere at arbejde uden svovl.