Søren Frank: De har lige fået en Michelin-stjerne – og de serverer luksuriøs comfort food til »Netto-pris« 

Velsmag, enkelhed og britisk humor går igen i Sønderjyllands nye elegante Michelin-stjernerestaurant, som stryger gæsten med hårene. Kun en enkelt ret skuffede for alvor Berlingskes anmelder Søren Frank.

Søren Frank blev straks duperet af den imposante villa i Kruså, ud til Flensborg Fjord. Niels Ahlmann Olesen

Stjernerne sad som bekendt løst, da Michelin-guiden i sidste uge præsenterede 2025-versionen af guiden til Norden. Hele otte stjerner var der til vores lille kongerige, mod bare to i fjor.

Blandt de nye stjerner var Pearl by Paul Proffitt, som åbnede i foråret. En stjerne, som jeg må indrømme, at jeg ikke havde forudset, selvom jeg i bakspejlet sagtens kan se logikken, eftersom britiske Proffitt var køkkenchef på Henne Kirkeby Kro i hele ni år under Paul Cunningham, der har to stjerner i Michelin-guiden. Det er altid sådan, at stjernerne følger køkkenchefen, hvis altså kvaliteten er til stede.