Babettes gæstebud handler om mesterkokken Babette, der flygter til Berlevåg i Nordnorge i forbindelse med urolighederne under Pariserkommunen i 1871. Via en fransk operasanger bliver Babette ansat som kokkepige hos to puritanske søstre, Philippa og Martine, som hun koger grød og laver klipfisk til. Da Babette vinder en stor gevinst i det franske lotteri, kreerer hun en middag til menigheden i Berlevåg – og bruger hele sin gevinst på ét eneste måltid.
Siden Gabriel Axels filmatisering af Babettes gæstebud har mange kokke kastet sig over Babettes menu, men det er altid filmmenuen, der er blevet opført, og man har tilsyneladende glemt at forholde sig til Blixens fortælling. Efter at have endevendt Blixens forhold til kogekunsten og også lavet retterne fra bogen, er jeg fuldstændig overbevist om, at Blixen ville have givet Gabriel Axel en ordentlig røffel for behandlingen af hendes menu, hvis hun havde været i live, da filmen blev lavet.