Rockikoner fra Rolling Stones giver jazzkoncerter i København

Medlemmer fra Rolling Stones giver tre jazzkoncerter i Vester Voldgade i forbindelse med koncert i Parken.

Mick Jagger and Ron Wood of the Rolling Stones performs during a concert of their "No Filter" European tour at Lluis Companys Stadium in Barcelona, Spain, September 27, 2017. REUTERS/Albert Gea Fold sammen
Læs mere
Foto: ALBERT GEA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når rockikonerne fra Rolling Stones giver koncert i Parken tirsdag bliver det ikke de eneste koncerter, bandet giver i København. I forbindelse med koncerten spiller medlemmer fra det verdenskendte band nemlig tre intime jazzkoncerter på et spillested i Vester Voldgade.

Det skriver Politiken, der har talt med folkene bag jazzklubben Hotel Danmark.

Den er ejet af Niels Lan Doky, der mødte Rolling Stones i forbindelse med jazzfestivalen i København i 2014. Derfor kontaktede de ham tidligere på ugen for at høre, om de kunne spille på hans jazzklub.

Det var kort varsel tænkte han.

- Men hvad' fa'en. Det skulle vi jo nok kunne finde ud af, siger Niels Lan Doky til Politiken.

Koncerterne vil blive afholdt onsdag, torsdag og fredag i den kommende uge. Selv om der er tale om Rolling Stones, så fastholder jazzklubben sin billetpris på 295 kroner.

- Vi har en filosofi om, at det altid er den samme pris. Vi vil gerne vise, at det er altid er højkvalitetsjazz her hos os. Vi vil ikke have vores gæster til at tro, at der en kvalitetsforskel på de musikere, vi booker, siger Niels Lan Doky til Politiken.

Da der allerede var planlagt koncerter i klubben får dem, der har købt billet til dem, tilbuddet om at beholde deres billetter eller få dem flyttet.

- Og få en drink for ulejligheden, siger jazzklubejeren.

Trods et par hektiske døgn skulle alt nu være på plads for Niels Lan Doky og klubben.

- Jazzmusikere er generelt meget afslappede og vant til at improvisere. Jeg plejer at sige, at 98 procent af noderne er ren improvisation.

- Så vi er helt vant til at navigere i det uforudsigelige, og den ånd deler Rolling Stones medlemmerne. Så det tager jeg med ro, siger Niels Lan Doky til Politiken.

Rolling Stones, der består af Mick Jaggers, Keith Richards, Charlie Watts og Ronnie Woods, er i Danmark som del af turnéen "Stones - No Filter".

The Stones, som bandet også kaldes, har på verdensplan solgt flere end 200 millioner album. Det seneste år har de haft succes med albummet "Blue & Lonesome" og har ligget i toppen af hitlister i 15 lande.

/ritzau/