Populært madmarked vender tilbage til Kødbyen

Efter to års pause grundet konkurs vender populært madmarked tilbage i Kødbyen.

Kødbyens populære madmarked var en frontløber inden for madmarkeder, da det åbnede i 2015. Nu vender det tilbage. Fold sammen
Læs mere
Foto: Camilla Lützhøft Stahlschmidt

I juli kan madglade foodies igen spise streetfood og drikke drinks lige midt i hipsternes højborg, når det store madmarked vender tilbage til Flæsketorvet i Kødbyen.

Kødbyens Mad & Marked – et sæsonbaseret weekendmarked – måtte dreje nøglen om i begyndelsen af 2018. En katastrofal våd sommer i 2017 gjorde betingelserne svære for et udendørs marked, og vejret var en af hovedårsagerne til virksomhedens konkurs.

Kødbyens Mad & Marked var med åbningen i 2015 et stort trækplaster og et af de første pop-up-madmarkeder i København, der for alvor sparkede gang i den massivt voksende streetfood-scene, der efterfølgende er vokset med faste markeder over hele byen som bl.a. Reffen, Broens Gadekøkken, Tivoli Food Hall og Boltens Food Court.

Christen Christensen

»Vi synes, at der er behov for at finde den egentlige sjæl igen. At man spiser maden ude, om det så er på en plads eller i en park, så er det det, vi føler, der er den oprindelige streetfood.«


Nye ejere har opkøbt boet efter Kødbyens Mad & Marked, og med den nye konstruktion er de nu klar til at føre markedet videre i sin oprindelige form i Kødbyen under navnet København Mad & Marked. Formen bliver den samme, men markedet kommer til at fungere som en pop-up- og ikke som en fast begivenhed hver weekend.

Åbner med masser af jazz

Markedet har ikke længere åbent hver weekend hele sommeren, men er nu koncentreret til 10 dage i juli fra 5.-14. juli. Markedet åbner med masser af gamle streetfood-kendinge som fish & chips, burgere, og mad fra forskellige internationale køkkener som Argentina og Mexico. Alle dage kan man kombinere sit måltid med to forskellige jazzkoncerter, da genåbningen finder sted lige midt i Copenhagen Jazz Festival.

Foto: Rasmus Kramer Schou.

At den københavnske streetfood-scene er boomet siden åbningen af madmarkedet i Kødbyen i 2015, ryster ikke folkene bag markedet. De mener fortsat, at der er plads til dem i markedet. De mener ikke, at markedet for streetfood er mættet i København.

»Der er brug for det her marked. Det var sådan streetfood-scenen startede i København med pop-up-markeder rundt om i København. Dem er der efterhånden meget få af. Nu er det blevet til faste markeder under tag. Vi synes, at der er behov for at finde den egentlige sjæl igen. At man spiser maden ude, om det så er på en plads eller i en park, så er det det, vi føler, der er den oprindelige streetfood,« siger Christen Christensen, der er daglig leder af København Mad & Marked.

Organisationen bag det nye marked forventer, at flere end 50.000 gæster vil besøge markedet i perioden 5.-14. juli, hvor der vil være åbent hver dag fra 11-18.