Populær serie vender tilbage med ét klart budskab

Den har vundet adskillige Emmy-priser, Golden Globes og er blevet nomineret som verdens bedste serie, og nu vender »The West Wing« tilbage efter knap 15 år. Denne gang med helt specielle gæster og ét særligt budskab.

Skuespillere Janel Maloney, Richard Schiff, Dulé Hill og Bradley Whitford fra TV-serien »The West Wing«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Chris Kleponis/AFP/Ritzau Scanpix

Er man en af de mange millioner, der i midtnullerne fulgte med i den populære TV-serie »The West Wing«, er der gode nyheder på vej.

Holdet bag serien genforenes efter snart to årtier for at producere et særafsnit op til det amerikanske præsidentvalg i november.

The West Wing blev for første gang sendt på de amerikanske TV-skærme i 1999 og fortsatte i syv sæsoner frem til maj 2006. Den politiske dramaserie fulgte dagligdagen i Det Hvide Hus – blandt andet med Martin Sheen i rollen om USAs præsident, mens Stockard Channing spillede førstedame.

Særudgaven skal medvirke til at promovere organisationen When We All Vote – Når vi alle stemmer – som er ledet af blandt andre tidligere førstedame Michelle Obama og skuespilleren Tom Hanks. Organisationen blev grundlagt i 2018 med henblik på at øge valgdeltagelsen i USA, hvilket altså er samme mål, som denne særudgave af »The West Wing« har.

En ganske særlig gæst

Afsnittet vil have et særligt indslag, hvor tidligere præsident Barack Obama vil komme med en meddelelse.

Afsnittet bliver filmet i Orpheum Theater i Los Angeles i begyndelsen af oktober og vil være tilgængelig på streamingtjenesten HBO Max i løbet af efteråret, oplyser Variety.

»Med dette specielle program er vi spændte på at genbesøge denne legendariske serie og tilbyde vores passionerede fans noget, der er substantielt, meningsfuldt og uforglemmeligt, mens vi samtidig promoverer et vigtigt budskab,« forklarer Sarah Aubrey, leder af originalt indhold på HBO Max.

»The West Wing« er et prisvindende politisk drama, som blandt andet har vundet 26 Emmy-priser og tre Golden Globes. Herudover er serien blevet kåret til bedste TV-serie nogensinde af magasiner som Time, Empire og Rolling Stone.

HBO Max er en ny streamingtjeneste, som fik premiere i maj 2020. Lige nu er tjenesten kun tilgængelig i USA, men planen er, at udrulle tjenesten i Europa og i Latinamerika.