Populær københavnerpark strammer reglerne: »Haven skal ikke have karakter af en festivalplads«

Fra i dag lukker Kongens Have i København klokken 20, hvilket er to timer tidligere end normalt. Det sker, efter at der er blevet festet vildt i parken, som nu også forbyder høj musik. De nye lukketider varer sommeren over.

Der er intet i vejen for at tage en hyggestund i Kongens Have under coronaepidemien. Men efter at der har været festivallignende tilstande, lukker den populære københaverpark fra i dag klokken 20 frem for klokken 22. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

Det er slut med at nyde den sene aftensol i Kongens Have. Fra i dag lukker den populære park klokken 20 alle ugens dage. Under normale omstændigheder er det ellers muligt at nyde de grønne omgivelser frem til klokken 22.

Ændringerne sker, efter at Slots- og Kulturstyrelsen har noteret et stigende antal besøgende, som udviser det, de kalder »en uacceptabel adfærd, der er i strid med ordensreglerne«. Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

»Vi vil gerne holde Kongens Have åbent så længe som muligt for alle dem, der sætter pris på haven som frirum og bruger den fornuftigt. Men vi er nødt til klart at signalere, at haven ikke skal have karakter af en festivalplads, hvilket desværre er den situation, vi er havnet i,« siger slotshavechef i Slots- og Kulturstyrelsen Niels Mellergaard.

Af samme årsag har politiet den seneste måned været hyppigt til stede i haven, som er på listen over såkaldte »hotspot«, hvor ordensmagten kan indføre et midlertidigt opholdsforbud, hvis for mange stimler sammen og bryder de restriktioner, der er indført på grund af covid-19.

Kongens Haves øvrige gæster skal ikke forstyrres af fester. Derfor er der også kommet regler for lyd i haven. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen.

Kun dæmpet musik

I samme pressemeddelelse understreger Slots- og Kulturstyrelsen, at det kun er tilladt at spille dæmpet musik i haven uden brug af lydforstærkere, Bluetooth-højttalere, ghettoblastere og lignende.

»Når forpagtere, naboer, gæster og ansatte føler sig utrygge, fordi store grupper af unge drikker sig bevidstløse, spiller musik for fuldt drøn, hiver planter op af jorden, øver hærværk på bænke, borde og stole og endda kommer op at slås, så er vi selvfølgelig nødt til at gribe ind,« tilføjer Niels Mellergaard og tilføjer:

»Derfor lukker vi nu haven tidligere, i håb om at det kan medvirke til at afhjælpe problemerne, og så følger vi situationen nøje i den kommende tid sammen med relevante myndigheder.«

De ændrede lukketider varer frem til slutningen af sommeren.