Omdiskuteret professor vender tilbage efter ni måneders hjemsendelse: Nu bliver Kunstakademiets rektor mødt af omfattende kritik fra studerende

En underviser på Malerskolen under Kunstakademiet blev tidligere i år suspenderet, efter at flere elever havde rejst kritik af ham. Nu vender manden tilbage til sit arbejde, efter at en ekstern undersøgelse er blevet gennemført. Det medfører en ny bølge af kritik.

»Det føles, som om sagen ikke er afsluttet, men fejet ind under gulvtæppet,« lyder det fra en studerende ved Malerskolen på Kunstakademiet, som Politiken har talt med. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

I ni måneder har en professor på Kunstakademiets afdeling Malerskolen været sendt hjem og haft forbud mod at undervise og opholde sig på skolen.

Men nu vender den hjemsendte professor tilbage til sit arbejde. Dog på den betingelse at han flankeres af en pædagogisk faglig coach. Det skriver Politiken, der også skriver, at det nu ikke længere er tilladt for ansatte at drikke alkohol i arbejdstiden eller at have et seksuelt forhold til en studerende.

I begyndelsen af året kritiserede flere elever manden, og der kom regulære klagesager. Et af kritikpunkterne var, at professoren blandt andet havde haft et seksuelt forhold til en elev. Kravet var, at professoren skulle bortvises, men det blev der ikke fundet grund til, efter at skolen har gennemført en ekstern undersøgelse af studiemiljøet. Nu kritiseres skolens rektor, Kirsten Langkilde, for det.

»Det føles, som om sagen ikke er afsluttet, men fejet ind under gulvtæppet. Rygterne går stadig, og ingen kan rigtig svare på, hvorfor professoren var væk, eller hvorfor han er tilbage,« lyder det fra en af de anonyme studerende, Luka, som Politiken har talt med, og som medvirkede i skolens eksterne undersøgelse.

Kirsten Langkilde, rektor

»Denne proces kræver tålmodighed og omhyggelighed.«


Berlingske har tidligere beskrevet, at en professor fik forbud mod at være til stede og at undervise på skolen. Det resulterede i, at der blev igangsat en større undersøgelse af skolens studiemiljø, ligesom de studerende blev tilbudt at deltage i to gruppemøder med en psykolog.

»Denne proces kræver tålmodighed og omhyggelighed. Det vil derfor tage den nødvendige tid, før vi kan komme med en mere konkret udmelding,« skrev Kirsten Langkilde, rektor på skolen, dengang i en e-mail, der blev rundsendt på skolen.

Du kan læse hele Politikens artikel her.