Det er efterhånden lang tid siden, at det var nok for en bar at kunne tilbyde valget mellem Hof eller Tuborg. I dag er de fleste nyåbnede barer specialiseret i vin, øl eller cocktails og har et ambitiøst spisekort, som rækker et stykke ud over franske kartofler og peanuts.
Afstemningen er slut. Tak for din stemme. Vinderne i Byens Bedste afsløres på Berlingske.dk 8. september.
Læs om alle de nominerede herunder.
Apéro

For de fleste af byens vinbarer gælder det, at der er tale om uformelle mødesteder med et lettere skramlet interiør, hvor man kan få en relativt billig bid brød og et fornuftigt glas vin til studentervenlige priser. Det er ikke tilfældet på Apéro, som blev åbnet tidligere på året af folket bag Møntergade i Restaurant Gl. Mønts gamle lokaler. Her er møblementet signeret af Finn Juhl, tjenerne er fuldblodssommelierer, og barkøkkenet er pimpet ud med caviar og trøfler.
Hvad vinen angår kan der vælges fra et tavlekort, der blandt andet tæller bourgogne op til 450 kroner for et glas. Eller der kan botaniseres i det store flaskekort fra Møntergade på den anden side af vejen. Pointen er, at det hele er godt.
Gammel Mønt 41, 1117 København K
Liquo

Restaurationerne popper op som paddehatte i Carlsberg Byen. Et af de seneste skud på stammen er vinbaren Liquo, der drives af sicilianske Beppe Oliva, som også står bag det glimrende pizzeria Surt. Man finder omkring seks åbne vine på menuen, men den fleksible italienske sommelier åbner gerne flasker fra husets walk-in vinskab, som helt overvejende rummer italiensk naturvin.
Dertil kommer et lille kort med relativ enkel, men absolut kvalitetsbetonet barmad. Oliva er en passioneret mand, som håndimporterer de fleste af sine produkter direkte fra Sicilien.
Fadet 35, 1799 København V
Kilden i Skoven

Denne udendørs vinbar er et slags socialt eksperiment, hvor man har taget naturvinen og grøntsagskøkkenet fra Nørre- og Vesterbro og rykket det ud i Dyrehaven i Klampenborg mindre end et stenkast fra Dyrehavsbakken, hvor det jo ellers normalt er frituren og øllet fra Carlsberg, som flyder.
Vinudvalget på glasset er måske set større, men man åbner til gengæld gerne, hvad man har af hele flasker. Køkkenet er rustikt, velsmagende og absolut fornuftigt prissat, men stedets største attraktion er ikke desto mindre den fantastiske terrasse ved Kirsten Piils Kilde, hvor man sidder med en formidabel udsigt over Kildesøen.
Dyrehaven 2, 2930 Klampenborg
Pavillon de Verre, Torvehallerne

Midt imellem standene i Torvehallerne med værtindegaver, tørvarer og fast food fra friteusen finder man denne lille unikke cocktailbar. Glem alt om pibende søde alkoholbomber mixet af industrielle spiritusmærker og kunstige smagsgivere pumpet med tilsætningsstoffer. Christian Tang, som står bag Pavillon de Verre, fremstiller selv såvel spiritus som likører og diverse botaniske smagsgivere. Her er heller ikke noget kort med klassiske cocktails, bartenderen foretager sit mix efter behørig samtale med gæsten, og det er ikke nødvendigvis sikkert, at drinken indeholder alkohol.
Pavillon de Verre, Torvehallerne
Frederiksborggade 21, D10, 1360 København K
Bar'Vin

Hvis ikke man kan finde et glas vin, man gider at drikke på Bar’Vin, skal man nok til at overveje, om ikke man er ved at blive en kende for kræsen. Med over 70 forskellige vine på glasset kommer denne veteranvinbar, som har over ti år på bagen, nemlig godt rundt i det meste: Hvad enten du er til klassisk bourgogne, stram mosel fra Egon Müller, sherry fra Peter Sisseck eller funky orangevin, så fås det her på glasset.
Læg hertil et kæmpe flaskekort med både dybde og bredde og et gedigent bistrokøkken, som er leveringsdygtigt i alt fra barsnacks til en stor côte de boeuf. Så forstår man godt, at den gamle mestersommelier Niels Thyge har kunnet holde skruen i vandet så længe her i Skindergade.
Skindergade 3, 1159 København K